Férfi kézilabda Eb: hazafias lelkesedés fűti a horvátokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 11:14
null
Cervar nagyszerűen összerakta a horvát válogatottat (Fotó: Vecernji.hr)
Második mérkőzését is megnyerte a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a horvát férfi kézilabda-válogatott, amely Szerbia után Izlandot is legyőzte (29–22). A spliti mérkőzést követően a Vecernij List megszólította a horvát parlament elnökét, Gordan Jandrokovic, aki a briliáns játék mellett a szövetségi kapitányt, Lino Cervart méltatta.

Jandrokovic elmondta, egészen különleges, ahogy Cervar bízik Igor Vori és Denis Buntic játékában, noha a tapasztalt játékosokkal kapcsolatban nagyon sokszor elhangzott az a vélemény, már nem valók a válogatottba.

Szerinte nagyon sokat lehet tanulni Cervar válságmenedzseléséből. „A csapat erős közösséget alkot, láthatóan nagyon jól sikerült a felkészülés, érződik a hazafias lelkesedés. Mindenki megérdemli a dicséretet, lehet tanulni tőlük” – mondta.

Horvátország együtt lélegzik a válogatottal (Fotó: Vecernji.hr)
Horvátország együtt lélegzik a válogatottal (Fotó: Vecernji.hr)

„Mindannyian azt szeretnénk, hogy Európa-bajnokok legyünk, de addig még hosszú út vezet. Lépésről lépésig kell haladni és be kell jutni az elődöntőbe. Ígérem, továbbra is figyelemmel kísérem a mérkőzéseket, nagyszerű érzés, hogy az egész ország együtt lélegzik a válogatottal. kézilabdacsapatunkkal” – tette hozzá a horvát parlament elnöke.

Cupic bravúrja

A mérkőzés egyik legszebb pillanata Ivan Cupic védése volt, a Vardar jobbszélsője a 7 a 6 elleni játék során mentett óriásit: Aron Pálmarsson saját térfelének közepéről célozta m,eg az üres horvát kaput, de Cupic önfeláldozóan vetődött a labdáért.


Kielben nem nyugodhattak meg

A Kiel vezetése közben továbbra is dühöng Domagoj Duvnjak sérülése miatt, a játékos hosszú kihagyás után úgy tért vissza, hogy német klubja nem támogatta ebben a döntésben, erre mindjárt az első, Szerbia elleni meccsen kidőlt vádliprobléma miatt.

A válogatott orvosai szerint elképzelhető, hogy az Eb későbbi szakaszában ismét pályára léphet, azaz a kieliek nem lehetnek nyugodtak. Főleg annak ismeretében, hogy egy másik játékosuk, Marko Vujin is kiesett, őt térdsérülés miatt voltak kénytelenek lecserélni a szerbek (a helyét a constantai Nikola Crnoglavac foglalta el a keretben.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 61–44 +17 4
2. Svédország 2 1 1 54–51 +3 2
3. Izland 2 1 1 48–53 –5 2
4. Szerbia 2 2 47–62 –15 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik