Férfi kézilabda Eb: botrány a szerb válogatottnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 15:12
null
Cvetkovics elégedett volt, de felettese nem (Fotó: Slobodna Dalmacija)
Két mérkőzés után két vereséggel áll a szerb férfi kézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokság A-csoportjában, és csak az Izland elleni győzelemmel harcolhatja ki a továbbjutást. Míg Jovica Cvetkovics szövetségi kapitány elégedett volt a vasárnap látottakkal, Dragan Skrbics, a szövetség alelnöke kritizálta a teljesítményt.

 

 

A szerb férfiválogatott a pénteki első fordulóban 32–22-re kikapott a horvátoktól, majd vasárnap 30–25-ös vereséget szenvedett a svédektől. Amennyiben a papírforma beigazolódik, és kedden Horvátország nyer Svédország ellen, akkor a szerbek Izland ellen csak egy minimum négygólos sikerrel juthatnak a középdöntőbe.

„Szerettünk volna jól kézilabdázni, de összességében elégedett vagyok, már igazi balkáni kézilabdát játszottunk” – nyilatkozta Cvetkovics a svéd meccset követően.

A szerb Blic és a horvát Slobodna Dalmacija szerint azonban nem mindenki örült a mutatott játéknak, Dragan Skrbics, a szerb szövetség alelnöke kritikával élt, és heves vitába bonyolódott a szövetségi kapitánnyal. A verbális összezördülés már-már a fizikai inzultus határát súrolta, de a hírek szerint hétfőre a felek megnyugodtak, kibékültek egymással és csapat előtt bocsánatot kértek a viselkedésükért.

A szerb sajtó abban bízik, hogy a konfliktus pozitívan hathat a játékosokra, akiknek kedden kell kiharcolniuk a továbbjutást.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 61–44 +17 4
2. Svédország 2 1 1 54–51 +3 2
3. Izland 2 1 1 48–53 –5 2
4. Szerbia 2 2 47–62 –15 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik