Férfi kézilabda: a Barca bejelentette Cindric érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 16:15
null
Cindric a Barcában folytatja (Fotó: fcbarcelona.cat)
A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Luka Cindric elhagyja a lengyel Kielcét, és a Barca Lassa férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A 25 éves horvát válogatott irányító négyéves szerződést kötött a katalán klubbal.

Cindric Facebook-oldalán már szerdán elbúcsúzott a Kielcétől, a Barca pedig csütörtökön hivatalosan is bejelentette az átigazolását, miután egyezségre jutott a lengyel klubbal. Bertus Servaas, a Kielce elnöke már a kölni Bajnokok Ligája négyes döntő előtt arról beszélt, hogy gyakorlatilag csak az aláírás hiányzik a szerződésről. A sajtóban négymilliós vételár is keringett, ezt határozottan cáfolta akkor Servaas.

A Vardar Szkopjéval 2017-ben Bajnokok Ligáját nyerő irányító tavaly nyáron igazolt a Kielcéhez, de csak egy idényt töltött el Talant Dujsebajev csapatában. A lengyel klub nem marad horvát karmester nélkül, Igor Karacic érkezik Cindric pótlására, ugyancsak a Vardarból.

„Először azt gondoltam, ez elképzelhetetlen – idézte fel Cindric a Handball Planetnek azt a pillanatot, amikor először hallott a Barca érdeklődéséről. – Az első megbeszélés után aztán nem tudtam nem gondolni rá. Az edző azt várja tőlem, hogy a döntő pillanatokban a kezembe vegyem az irányítást.”

„Mindig is arról álmodtam, hogy a Barcelonában játsszak, de először a focipályán vágytam erre, mivel korábban a labdarúgással kezdtem. Ki tudja, talán lesz lehetőségem együtt edzeni a focicsapattal. Biztos vagyok benne, hogy nem menne rosszul.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik