Férfi kézi: Vranjestől elköszönt a szövetség is, váltás a kapitányi poszton

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 12:39
null
Ljubomir Vranjes a magyar válogatottnál sem folytatja a munkát (Fotó: Török Attila)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöksége jelezte Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánynak és segítőjének, Björn Sätherströmnek, hogy nem velük képzeli el a folytatást, így a svéd szakember nemcsak a Telekom Veszprémtől távozott, hanem a magyar férfiválogatott éléről is.

„A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Ljubomir Vranjes edzői megbízatása megszűnt a Telekom Veszprém együttesénél. Az elnökség mindezek ismeretében és Marosi László alelnök előterjesztésére a kapitányváltás mellett döntött, azaz szándékai szerint nem Ljubomir Vranjes és segítője, Björn Sätherström irányítaná a jövő januári világbajnokságra készülő férfiválogatottat. A szövetség vezetői a döntést közölték az érintettekkel. Amint megszületik a végleges megoldás, a Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatja a közvéleményt” – olvasható az MKSZ honlapján.

Mivel a nemzeti csapat október 24-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik, a szövetségnek meg kell kezdenie az új szakmai stáb kinevezésének előkészítését. A megállapodás létrejöttekor az új kapitányt az MKSZ sajtótájékoztató keretében mutatja be. A szövetség ekkor ad majd információt a kapitányváltás okairól, részleteiről.

Vranjes 2017 januárja óta irányította a Veszprémet és a magyar férfiválogatottat. Vezetésével nemzeti csapatunk kijutott a dán-német közös rendezésű világbajnokságra, amelyre 2019 januárjában kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik