Férfi kézi: visszatér a Bundesligába az izlandi kapitány

Vágólapra másolva!
2020.02.27. 09:08
null
Gudmundur Gudmundsson visszatér a Bundesligába (Fotó: AFP)
Az izlandi férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gudmundur Gudmundsson a német élvonalbeli (Bundesliga) MT Melsungen vezetőedzője lett – közölte a klub hivatalos honlapján.

 

Az 59 éves izlandi szakember az idény végéig veszi át az MT Melsungen irányítását, majd a felek a nyáron tárgyalnak a folytatás lehetőségéről. Heiko Grimm, a Melsungen korábbi trénere a gyenge eredmények miatt távozott, a csapat csütörtök esti, Bergischer elleni bajnokiján átmenetileg a másodedző, Arjan Haenen ül le a kispadra.

Gudmundur Gudmundsson – aki marad izlandi szövetségi kapitány is – korábban négy évet töltött a Bundesligában a Rhein-Neckar Löwen vezetőedzőjeként, irányításával a klub története során először lett német bajnok.

Gudmundsson a dán válogatottat Rióban olimpiai bajnoki címre vezette, az izlandi válogatottal a pekingi ötkarikás játékokon ezüstérmes lett.

A Melsungen jelenleg hetedik a Bundesligában, az EHF-kupában pedig harmadik az A-csoportban a Benfica és a Bjerringbro-Silkeborg mögött – szombaton épp a dán csapattal találkozik.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik