Férfi kézi: „Végre magyarul folynak az edzések a válogatottnál”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 16:32
null
A magyar válogatott gőzerővel készül a szombati Eb-selejtezőre (Fotó: Tumbász Hédi)
Nagy László a szövetség és az új kapitány kérésére közelről szurkolt és segítette tanácsaival a férfi kézilabda-válogatottat a magyar–szlovák (30–22) Eb-selejtezőn, míg több játékos kiemelte, mennyire örül, hogy ismét magyarul beszélhetnek a stábtagokkal. Közben pedig a szlovák csapatban épp ellenünk debütált Kancel Ottó, aki Balatonfüreden együtt dolgozik Csoknyai Istvánnal.

„Abszolút pozitív érzés, hogy újra magyar szavakkal kell beszélni a magyar válogatottnál” – mondta a Digi Sport híradójának Ancsin Gábor az érdi magyar–szlovák Eb-selejtező után a „magyar kérdésről”, amelyről hasonlóan vélekedik Bodó Richárd. „Az új kapitány nagyon jó taktikai tanácsokat adott mind elöl, mind hátul, nagyon jó a hangulat, végre magyarul folynak az edzések egy magyar válogatottnál, ami nagyon furcsa számomra” – mondta a Szeged kiválósága.

A csapat nagyon egyben volt a szlovákok ellen, köszönhetően a jó formában lévő Ancsin Gábornak is. A Veszprémből idén nyáron a Fradihoz igazoló jobbátlövő újra rendszeresen játszik a klubjában, és ez a formáján is meglátszott. „Mindig jó érzés a válogatottban lenni, most azonban kiváltképpen, ugye úgy jöttem ide, hogy van önbizalmam, ez pedig nem egy hátrány. Ennek nagyon örülök, és így még jobb érzés itt lenni a válogatottnál.”

Az együttessel ezúttal is ott volt a szlovénok elleni sikeres vb-selejtezőkre visszatért Nagy László, de most nem játékosként. „A szövetség és a szövetségi kapitány részéről volt egy kérés, fontosnak tartották, hogy itt legyek, egy veszprémi edzést elnéztek így nekem. Jó volt a csapat közelében lenni, és természetesen a siker mindenkinek jól jön” – nyilatkozta a Veszprém 201-szeres válogatott klasszisa, aki korábban a Sport24-nek azt mondta: készül a vb-re.

„Egy ilyen karakter, mint Laci, minden csapatnak jól jön, akár a pályán, akár a pályán kívül. Amit lát kívülről, az alapján próbál segíteni nekünk, ez pedig mindenkinek jó lehet” – mondta Nagy László jelenlétéről Ancsin Gábor.

Az Eb-selejtező érdekessége volt a korábban a magyarok által is megkörnyékezett Kancel Ottó szlovák debütálása, aki Balatonfüreden együtt dolgozik Csoknyai Istvánnal. „Én most először játszottam a szlovák felnőttválogatottban, épp Magyarországon, Érden, Csoki mester ellen, ez tehát mindenképpen egy érdekes mérkőzés volt. Szombaton, útban hazafelé Dabasról viccelődtünk is egymással, hogy kíváncsian várjuk a szerdai meccset, ki húzza a rövidebbet. Sajnos mi húztuk.”

Az új magyar kapitányról igencsak jó véleménnyel van Kancel Ottó. „Nagyon jó munkát végeznek Szathmári Jánossal, már hosszú ideje együtt dolgozunk Balatonfüreden, és az eredmények mutatják, hogy jó úton járunk, remélem, ez a szezon is hasonló lesz, mint az eddigiek. Örülök a kinevezésének, és gratulálok neki ezúton is.”

A magyar együttes a következő Eb-selejtezőjét Olaszországban játssza szombaton.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
Szombat
18.30:
Olaszország–MAGYARORSZÁG (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik