Szenzációs, ötgólos győzelem a vb-selejtező első meccsén, Szlovéniában

NEDELYKOV TAMÁS (Koper), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)NEDELYKOV TAMÁS (Koper), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2018.06.09. 19:47
null
Bodó Richárd öröme érthető, nagyszerűen játszott a válogatott (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)
Két beállóját is elveszítette, de a második félidőben nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően Szlovéniában 29–24-re győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnoki selejtező első mérkőzésén. Ez volt tétmeccsen Ljubomir Vranjes első sikere a mieink kispadján. A visszavágóra jövő szerdán, 19 órakor, Veszprémben kerül sor.

FÉRFI KÉZILABDA, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
1. MÉRKŐZÉS
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 24–29 (14–13)

Koper, Arena Bonifika, 3000 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok)
SZLOVÉNIA: Lesjak – Marguc, DOLENEC 2, Blagotinsek 2, MACKOVSEK 3, Gaber 1, ZARABEC 4. Csere: Kastelic (kapus), Cingesar 3, KAVTICNIK 7 (4), Bezjak, Medved, Suholeznik, Vlah, Janc 2, Mlakar. Szövetségi kapitány: Veszelin Vujovics
MAGYARORSZÁG: Mikler – Hornyák, NAGY L. 3, LÉKAI 6, Bánhidi 2, BODÓ 6, BÓKA 6. Csere: SZÉKELY (kapus), ILYÉS 1, Balogh Zs. 3 (1), Sipos 1, Ancsin, SCHUCH, Juhász Á, Ligetvári 1. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 11. p.: 6–3. 17. p.: 8–7. 21. p.: 11–8. 26. p.: 12–12. 38. p.: 17–17. 45. p.: 20–22. 48. p.: 23–23. 52. p.: 23–26. 59. p.: 23–29
Kiállítások: 18, ill. 26 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Veszelin Vujovics:
– Hatalmas csalódás ért. Olykor nem azt játszotta a csapatom, amit kértem és vártam. A második félidőben, amely rettentően kemény volt, a magyarok fegyelmezettebbek voltak. Veszprémben nem adjuk fel, öt góllal mi is nyerhetünk.
Ljubomir Vranjes: – Hatvan percig azonos hőfokon küzdöttünk, ennek az eredménye a siker. Szlovéniában huszonkilenc gólt lőttünk, ez önmagáért beszél. A védekezésünk sorsdöntő volt, Schuch állt a tengelyében. Ellensúlyozni tudtuk a sok kiállítást. A selejtezőnek csak a felénél vagyunk, de jól állunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Sorsdöntő selejtezőt vív a magyar válogatott a legutóbbi vb-n bronzérmet szerző Szlovéniával, ugyanis a párharc kimenetele a tokiói olimpiai kvalifikációra is hatással van. Az első meccset Szlovénia legfontosabb kikötővárosában, az olasz határ közelében fekvő Koperben rendezték, az ötezer fős Arena Bonifikában.

Amikor még Magyarországon megállított minket egy rendőrnő (aki nem mellesleg korábban maga is kézilabdázott), már jelezte, sokan tartanak a selejtezőre. És valóban, több száz magyar szurkoló kísérte el a csapatot az idegenbeli találkozóra, a drukkerek a kezdés előtt együtt vonultak a csarnokhoz.


A héten már Siófokon edző játékosaink pénteken érkeztek meg Koperbe, az utazó keretből a betegséggel bajlódó Bartók Donát volt az egyik kimaradónk, mellette a jobbszélső Országh Ádámot nem nevezte Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. A bemelegítés közben kedélyesen beszélgettek a veszprémiek szlovén klubtársaikkal, Gasper Marguccal és Blaz Blagotinsekkel, a szegediek pedig Matej Gaber társaságát keresték. (Az azért sokat elmond az ellenfél erősségéről, hogy egy másik szegedi, az irányító Stas Skube nem tudott bekerülni.)

Az alaphangot egyébként már a bemutatás előtt megadta a szlovénok montenegrói nemzetiségű, olimpiai és világbajnok kapitánya, Veszelin Vujovics, aki az öklét rázva hergelte a hazai közönséget, amely meglepetésre nem töltötte meg teljesen a csarnokot.

ELSŐ FÉLIDŐ

A pályán már nem is volt helye barátságnak, a szlovénok rendkívül keményen védekeztek, míg a nézőtérről folyamatosan jött a füttykoncert a támadásaink alatt. Meggyűlt a bajunk a befejezésekkel, sorozatban háromszor is csak a lécet trafáltuk telibe, míg a túloldalon a szlovénok mindig betaláltak, így három góllal elhúztak. Az ujjsérülése után visszatérő Lékai Máté a saját kihagyott hetese utáni kipattanót begyűjtve szerezte meg az első találatunkat az 5. perc végén.

Az első góljaink után megnyugodott a csapat, és hátul is sikerült több szlovén támadást kivédekezni, így feljöttünk 65-re. Ilyés Ferenc a 13. percben sajnos már a második két percét gyűjtötte be, majd Sipos Adriánt támadás közben állították ki, ezzel kettős emberhátrányba kerültünk. A napokban szintén betegséggel küzdő Bodó Richárd azonban belelendült, az átlövéseivel tartottuk a lépést.

Vranjes sokat cserélt, próbálta frissen tartani a játékosokat, mégis furcsa pillanat volt, amikor a Veszprémben kevesebb szerepet kapó Ancsin Gábor, Ligetvári Patrik lövősorral álltunk fel. Sokat voltunk létszámhátrányban (az első félidőben összesen 14 percet), a Miha Zarabec vezette szlovénok így újra elléptek hárommal (129). Ráadásul közben csapatunk egyik erőssége, a beálló Bánhidi Bence piros lapot kapott az ítélet finoman szólva is véleményesnek tűnt.

Bánhidi Bencét az első félidőben piros lappal kiállították (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)
Bánhidi Bencét az első félidőben piros lappal kiállították (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

Azonban ettől nem roppantunk meg, hanem ellenkezőleg, mintha még jobban felpaprikázott volna minket a helyzet, és egyenlítettünk (1212). A vezetést is majdnem átvettük, végül a szlovénoknál volt a szünetben az előny (1413), míg Sipost már másodszor küldték ki a falban elkövetett szabálytalanságért.

A magyar drukkerek a csarnok két ellentétes pontján, a kapuk mögötti felső szektorban kaptak helyet, de ez nem akadályozta meg őket a közös szurkolásban. A levonuló dán bírópárosnak mondjuk inkább pfújolásban volt része.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Mindez nem hatotta meg a játékvezetőket, akik a második játékrészben is bőszen osztogatták nekünk a két perceket, Siposnak éppenséggel már a harmadikat a 38. percben, így újabb beállót vesztettünk el, már csak Schuch Timuzsin maradt a posztra. Ezt is figyelembe véve igazán dicséretes volt, hogy tapadtunk az ellenfélre, majd Lékai góljával lett újra egál (17–17).

Borut Mackovsekék csalódást keltően játszottak (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)
Borut Mackovsekék csalódást keltően játszottak (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

A magyar szurkolók közben a kapuban Mikler Rolandot váltó Székely Márton nevét skandálták, aki szintén betett több fontos védést a közösbe. Lékai lerohanás végén lőtt góljával a 42. percben először vezettünk a meccsen (18–19), az irányító diadalmasan intett ki a szurkolóknak, akik között a magyar sállal ülő Bartók is az öklét rázta.

Kettő is volt az előnyünk, de Lékai kiállítása alatt Vid Kavticnik révén hamar egyenlítettek a szlovénok. Ezzel együtt megnyugtató volt, hogy a hajrához érve a hazaiaknak jutott az üldöző szerep. Lékai és Bodó extrát nyújtott, mint ahogy a balszélső Bóka Bendegúz is kitett magáért, az üres kapus góljával már 26–23-ra vezettünk. Jó volt látni, ahogy a magyar játékosok egymást tüzelték, a szlovénok viszont egyre idegesebbé váltak. A válogatottba visszahívott Nagy László és Ilyés Ferenc nagy stabilitást adott a védekezésünknek, amely sokszor áthatolhatatlan falként állta a mind reménytelenebb szlovén rohamokat.

Székely szinte önkívületben védett, az utolsó öt perchez érve megfogta Kavticnik hetesét is, támadásban pedig már örömjátékba csaptunk át, két kínai figurából is betaláltunk. A szlovénok 13 percen keresztül nem tudtak akciógólt lőni, csak a legvégén, de így is ötgólos, 29–24-es győzelmet arattunk, amivel nagy lépést tettünk a továbbjutás felé. A magyar szurkolók a lefújás után még hosszan ünnepelték a csapatot, volt is miért!

Vranjes első győzelmét aratta tétmérkőzésen a magyar válogatott élén (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)
Vranjes első győzelmét aratta tétmérkőzésen a magyar válogatott élén (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

A visszavágót június 13-án, szerdán 19 órától rendezik Veszprémben. A párharc győztese vehet részt 2019 januárjában a dán–német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, míg a 2–7. helyezettek részt vehetnek annak a selejtezőjén.

Az olimpiai kvalifikáció következő versenye a 2020-as, immár 24 csapatos norvég–osztrák–svéd közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek győztese részt vehet az olimpián, míg a további két legjobb helyen végző együttes – amely korábban még nem szerzett részvételi jogot a kvalifikációs tornára – szintén ott lehet az ötkarikás selejtezőn 2020 tavaszán.

További eredmények:
Hollandia–Svédország 25–24 (13–12)
Norvégia–Svájc 32–26 (19–11)
Horvátország–Montenegró 32–19 (17–10)

A vasárnapi program:
16.00: Fehéroroszország–Ausztria
18.00: Szerbia–Portugália
20.30: Macedónia–Románia

Pénteken játszották:
Litvánia–Izland 27–27 (10–13)
Csehország–Oroszország 27–26 (12–17)

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

60. perc: Vége a meccsnek, szenzációs győzelmet aratott a magyar csapat! 24–29
60. perc:
A végére még Cingesarnak jut egy szépítés. 24–29
60. perc: KÍNAIIIII! Hornyák ezúttal Lékainak adta a gólpasszt. 23–29
60. perc:
Lépéshiba a szlovéneknél, az utolsó percben járunk, nem kapkodunk, egészen kiváló most a csapatszellem.
59. perc:
Emberelőnyben sem kapkodunk, miért tennénk. Hornyák ugrott be jobbról, majd átpasszolt a bal oldalra, megalázó Bóka-gól. 23–28
58. perc:
Újabb kétperces büntetés Suholezniknek. Ez tetszik a magyar szurkolóknak.
58. perc: Labdát szereztünk! Remekül játszik a magyar csapat.
57. perc: Óriási! Bodó
egészen messziről lőtte ki a jobb felsőt. 23–27
57. perc: Magyar időkérés.
57. perc:
Lassítjuk a játékot, nincs semmi fölösleges kapkodás.
56. perc: Mackovsek
óriási elánnal tört be, és kapott is egy hetest. A hetest Kavticnik pattintotta, de Székely a legjobbkor lábbal védett!
55. perc:
Jó sokáig támadtunk, majd passzív után Nagy lőtt a blokkba, majd Lékai fölé.
54. perc: Zarabec
nagy helyzetben lőtt, de Székely lábbal védett.
54. perc: Bodót
küldték ki két percre, mert megrángatta az ellenfelét... Ricsi kicsit túlpörögte.
53. perc:
Hosszan járattuk a labdát, majd Lékai fölé lőtt.
53. perc: Bezjak
távoli lövését Székely szedte ki a bal fölsőből.
52. perc:
Ideges a szlovén szövetségi kapitány a sok kiállítás miatt.
52. perc: Szlovén időkérés.
52. perc:
Passzív játék a szlovéneknél, Bóka pedig az üres kapuba pattintott. 23–26
51. perc: Nagy
megint ellőtte, és megint bement! 23–25
51. perc:
Így is a szlovének támadhattak, kettős hátrányban. Janc lövése fölé szállt.
50. perc: Bodó
tört be, de a kapufát találta el. Kavticniket viszont kiállították két percre.
50. perc: Dolenec
hatalmas lövését védte ki Székely a jobb felsőből!
49. perc: Nagy László
kintről nagyon bevágta! 23–24
49. perc:
Kiegészültünk, Schuch fordult be, Mackovsek lerántotta, emberelőnybe kerültünk.
48. perc:
A hetest Kavticnik ezúttal is belőtte. Egyenlő. 23–23
48. perc: Juhász
lövése a kapufán csattant, és Blagotinsek hetest kapott...
47. perc:
Óriási átadás után Cingesar lőtte be a helyzetét a bal szélről. 22–23
47. perc: Bodó
nagyon él, ezúttal kicsit balról lőtte ki a bal felsőt. 21–23
46. perc:
Nem sikerült, mert labdát vesztettünk, ráadásul Lékait kiállították a semmiért, Kavticnik pedig belőtte. 21–22
46. perc:
Megint labdát szereztünk, és a háromgólos előnyért támadhattunk.
45. perc:
Nem hagyjuk magunkat, Lékai lőtt szép gólt, aztán labdát szereztünk, és Bóka is bevágta. 20–22
44. perc: Székely
védte Vlah lövését, de maradt a labda a szlovéneknél. Sajnos ki is használták, Janc lőtte be a jobb szélről. 20–20
44. perc: Schuch
kapott remek átadást, és kiharcolt ő is egy hetest. A hetest Balogh a léc alá vágta. 19–20
43. perc: Dolenec
harcolt ki hetest belül védekezés miatt. A hetest Kavticnik a hálóba pattintotta. 19–19
43. perc:
Ej, megint kétperces büntetés, ezúttal Ligetvárinak.
42. perc:
A magyar szurkolók hangja töltötte be néhány pillanatig a sportcsarnokot.
42. perc: Suholeznik
ráadásul szabálytalankodott Lékaival, kiállították két percre.
42. perc:
Belemenés a hazaiaknál, Lékai pedig nagyon bevágta. 18–19
41. perc: Nagy
beadása rövid volt, nem sikerült vezetést szerezni.
40. perc:
Az időkérés után Székely védett nagyot Mlakar lövése után.
40. perc: Időt kért Szlovénia.
39. perc: Nagy
betörés után egyenlített. 18–18
39. perc: Schuch
a beállósunk, nagy nehezen kiegészültünk.
39. perc:
Sajnos megint vezetnek, Blagotinsek került ziccerbe, és a jobb alsóba lőtt. 18–17
38. perc: Lékai
teljesen egyedül oldotta meg, és szép gólt szerzett. 17–17
38. perc: Magyar időkérés. És a kérdés: ki lesz a beálló?...
38. perc:
Amúgy nálunk a labda, de nagyon buta dolog volt ez Sipostól.
38. perc: Sipos
megkapta a harmadik két percét, mert odacsapott az ellenfelének. Ő sem jöhet már vissza.
37. perc: Székely
védte Mackovsek lövését, de a kipattanót megszerezték a szlovénok.
37. perc: Lékai
került a húsdarálóba, majd a szabaddobás után Bodó lőtt nagy gólt. 17–16
36. perc: Kavticnik
nem kegyelmezett, bedobta a hetest. 17–15
36. perc: Hornyák
nagyon meglepődött már eleve azon, hogy hetest adtak ellene, de hogy még ki is állították, azon pláne...
35. perc: Bóka
kapott labdát a bal szélen, és nagyon szépen pattintott a kapuba. 16–15
35. perc: Mackovsek
sajnos iszonyúan bevágta... 16–14
34. perc: Hornyák
került nagy helyzetbe a jobb szélen, Lesjak viszont kivédte.
34. perc:
Na, ott is kiküldtek valakit, konkrétan Medvedet, egyenlő létszámban a két csapat.
33. perc:
Nem váratott magára sokat a szlovén gól, Janc a jobb szélről lőtt szépen a kapunkba. 15–14
33. perc:
Megint emberhátrány... Ezúttal Bodó ment le.
32. perc: Lékai
egyedül verte meg a védőjét, és be is lőtte az egyenlítőt. 14–14
32. perc:
Passzívat jeleztek a bírók, amikor elvesztették a labdát a hazaiak.
31. perc:
Kiegészültünk, éppen ideje volt. És úgy tűnik, így könnyebb védekezni is. Sajnos a blokkról kiment a labda, maradt a labda náluk.
31. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

30. perc: Vége az első félidőnek, egy góllal vezetnek a hazaiak. 14–13
30. perc:
Eladtuk a labdát, de Kavticnik az üres kapura kihagyta. Szerencsére...
29. perc:
Megint vezetnek a hazaiak, mert Mackovsek a hatosról nagyon bezúdította a léc alá. 14–13
29. perc: Vlah
került ziccerbe, de elrontotta, Bóka viszont az ellentámadásból nem, mert szépen lőtt a léc alá. 13–13
28. perc:
Embertelen ez a 7 kétperces kiállítás, és akkor még nem beszéltünk a pirosról...
28. perc:
Óriási a küzdelem a pályán, kiegészültek a hazaiak. Kavticnik aztán nagyon belőtte, majd Sipos támadásban szabálytalankodott, ki is küldték két percre. 13–12
27. perc:
Sokáig támadhattak hátrányban a szlovénok, majd eladták. De aztán mi is...
26. perc: Egyenlítettünk! Balogh
szép testcsellel került helyzetbe, és a bal alsóba lőtt. 12–12
26. perc:
Belemenés a szlovénoknál, ráadásul Zarabec kapott egy kétperces kiállítást. Nem engedte elvégezni a szabaddobást.
25. perc: Lékai
órási átadását Sipos lőtte be beállóból. 12–11
25. perc: Zarabec
lövése mellé szállt.
24. perc: Kiegészültünk, amikor a szlovének időt kértek.
24. perc:
Nagyon nem „finom” a magyar csapatnak ez a védekezés, de Ligetvári végre átlövésből betalált. 12–10
23. perc: Kavticnik
a hetes után akcióból is betalált. Jó lenne, ha nem állandóan emberhátrányban játszanánk... 12–9
Ez nagyon nem jött jól...
22. perc: Bánhidit kizárták a játékból, ő már nem lő ma több gólt. Az történt, hogy kézzel odanyúlt Bezjak feje felé, a vállához, a szlovén hanyatt vágódott, a többi történelem.
22. perc:
Most végre Bánhidi befordult, belőtte. 11–9
22. perc:
Amióta nyitott védekezésre álltak át a szlovénok, nem volt lövésünk...
21. perc: Juhásznál
belemenést fújtak, emberelőnyben támadhattak a szlovénok, de nem siették el. Zarabec megtalálta a rést a falon, és talpról belőtte. 11–8
20. perc: Hornyák
védekezett keményen, hetest adtak... A hetest Kavticnik bedobta. 10–8
20. perc: Ancsin
azonnal kapott is egy kiállítást, pedig csak nemrég jött be. Alacsonyan repülnek itt a kétpercesek.
19. perc: Juhász
kiejtette a labdát, jöhettek a szlovénok.
19. perc: Ljubomir Vranjes időt kért.
18. perc: Marguc
lőhetett éles szögből, de Miklert nem tudta becsapni.
18. perc: Bodó
szép átadását halászta le a levegőből Bánhidi, és gyönyörűen belőtte. 9–8
17. perc:
Sajnos Zarabec is nagyon él, most is bevágta. 9–7
17. perc: Bodó
nagyon belőtte magát, ezúttal sem tudta hárítani a kapus, bár most besegített a blokk is. 8–7
16. perc: Gaber
szedett össze kiválóan egy labdát beállóban, és biztosan lőtt a léc alá. 8–6
15. perc: Bodó
gyönyörű lövése pihent meg egy pillanatig a jobb felsőben, hiába lökték. 7–6
14. perc:
Ettől még támadhattunk, majd Lékainál fújtak belemenést. Gyorsan indultak a szlovének, és Cingesar a bal szélről a léc alá lőtt. 7–5
14. perc: Sipost
takarították el az útból beállóban, eztán ő húzta meg az ellenfelét, ezért kapott két percet. Sajnos jogosan.
13. perc: Mikler
szép védése után inkább megálltunk, nem indultunk gyorsan.
13. perc:
Itt az újabb két perc, ezúttal nálunk, és megint Ilyés mehetett pihenni. Kár, mert ez neki már a második volt, és alig telt el valami a meccsből…
12. perc: Sipos
blokkolt, indította Ilyést, aki az üres kapuba dobta az ötödik gólunkat. 6–5
12. perc: Bóka
kapott labdát a bal szélen, és nagyon szépen kihasználta a helyzetét, mert a rövid alsóba lőtt. 6–4
11. perc: Lékait
teremtették oda, de csak szabaddobást kaptunk. Aztán Kavtincik is mehetett le, mert meglökte a levegőben Nagyot.
11. perc:
Hét az öt ellen támadtak a szlovének, majd Zarabec talált magának rést, és belőtte. 6–3
10. perc: Zarabecet
sikerült megállítani, de maradt a labda náluk, így Mackovsek lőhetett, megtámasztotta őt Bánhidi, akit ezért kiküldtek két percre.
9. perc:
Türelmes játék után Bodó a szaggatottról felugorva lőtt a jobb alsóba. 5–3
9. perc: Zarabec
jól helyezett, erős lövése besurrant a jobb alsóba. 5–2
8. perc:
Emberelőnybe kerültünk, és hetest kaptunk, amelyet Balogh is kihagyott, de a kipattanót ő is belőtte! 4–2
8. perc:
Előbb Nagy lőtt kapufát, majd a kipattanót Gaber dobta rá a saját kilenceséről, de ezúttal bennünket is kisegített a kapufa.
7. perc: Mikler
védett! Cingesar a bal szélről nem tudott túljárni az eszén.
7. perc: Ez még várat magára, mindenesetre egy páros kiállítás összejött, Ilyés és Blagotinsek ült le két percre.
7. perc: Lékaitól
elvették a labdát, jó lenne, ha Mikler találkozna egy labdával…
7. perc: Mackovsek
a blokk segítségével szerzett újabb gólt. 4–1
5. perc: Nagy
talált rést a védőfalon, hetest érően szerelték. A hetest Lékai kihagyta, de a kipattanót belőtte! Kellett már... 3–1
4. perc: Bodó
óriási lövése a lécről a vonal elé pattant. Az ellentámadásból Dolenec jobban célzott, a léc alá lőtt. 3–0
3. perc:
A gyors szlovén támadás végén Dolenec szépen bevágta a bal alsóba. 2–0
2. perc: Bodó
tört be, de valahogy megállították. Utána Lékai is betöréssel próbálkozott, de őt is megállították, aztán Bánhidi lövése jött ki a kapufáról.
2. perc: Megfontoltan támadtak a szlovénok, Blagotinsek maradt egyedül beállóban, és kegyetlenül bedobta. 1–0
1. perc:
A miénk volt az első támadás, és Bodó óriási erővel találta el a kapufát.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a magyar csapat tiszta fehérben, a szlovének tiszta kékben játszanak.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE A SZLOVÉNIA ELLENI VB-SELEJTEZŐRE
Kapusok: Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Nagy László (Telekom Veszprém)
Irányítók: Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Bohács Sándor (Budakalász)
Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes

ELLENFÉLNÉZŐ – SZLOVÉNIA
Olimpia: 6. (2016), 8. (2000), 11. (2004)
Vb:
3. (2017), 4. (2013), 8. (2015), 10. (2007), 11. (2003), 12. (2005), 17. (2001), 17–20. (1995)
Eb:
2. (2004), 5. (2000), 6. (2012),
8. (2006, 2018), 10. (1994, 2008), 11. (1996, 2010), 12. (2002), 14. (2016)
Mérlege a magyarok ellen:
12 gy., 1 d., 11 v.
A legutóbbi mérkőzés (2014. június 15., Velenje, vb-selejtező):
Szlovénia–Magyarország 32–26 (13–16)

A SZLOVÉN KERET
Kapusok:
Urh Kastelic (RK Zagreb), Urban Lesjak (Celje)
Jobbszélsők: Blaz Janc (Kielce), Gasper Marguc (Veszprém)
Jobbátlövők: Jure Dolenec (Barcelona), Vid Kavticnik (Montpellier), Ziga Mlakar (Celje)
Irányítók: Marko Bezjak (Magdeburg), Aleks Vlah (Koper), Miha Zarabec (Kiel)
Beállók: Blaz Blagotinsek (Veszprém), Matej Gaber (Szeged), Matic Suholeznik (Celje)
Balátlövők: Borut Mackovsek (Celje)
Balszélsők: Darko Cingesar (Aix-en-Provence), Niko Medved (Velenje)
Szövetségi kapitány: Veszelin Vujovics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik