Férfi kézi-vb: a kritizált dán bírópáros vezeti a fontos helyosztót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.26. 16:08
Az előzmények ismeretében talán némileg meglepő módon a dán Martin Gjeding, Mads Hansen páros vezeti a hetedik helyről döntő Spanyolország–Egyiptom mérkőzést a férfi kézilabda-világbajnokságon.

Mint ismert, hatalmas indulatokat generált a Horvátország–Németország középdöntős mérkőzés (21–22), a horvátok a találkozó után hivatalosan is tiltakoztak a dán játékvezetők tevékenységével szemben, egy videót is összeállítottak, azt bizonyítani szándékozva, hogy tendenciózusan a kárukra tévedtek a bírók. A horvátokat irányító Lino Cervar egyenesen rablásról beszélt. egy videót is összeállítottak, azt bizonyítani szándékozva, hogy tendenciózusan a kárukra tévedtek a bírók. A horvátokat irányító Lino Cervar egyenesen rablásról beszélt.

Rendhagyó módon az egyik érintett játékvezető, Gjeding is megszólalt, aki elismerte, hogy hibáztak a hajrában, amikor támadószabálytalanságot ítéltek a horvátok ellen, míg Hasszan Musztafa, az IHF elnöke arról beszélt, hogy mindenki ronthat.

Utóbbitól függetlenül arra lehetett számítani, hogy a dánok már nem kapnak szerepet a záró hétvégén, ehhez képest őket bízták meg a Spanyolország–Egyiptom helyosztóval. A találkozó a hetedik pozíción kívül arról is dönt, melyik válogatott szerzi meg a még biztos részvételt jelentő helyet az olimpiai kvalifikációs tornán. A vesztesnek sem kell azért nagyon kétségbe esnie, mert elég valószínű, hogy a vb élmezőnyébe kerülő európai csapatok közül kerül ki a kontinensbajnok jövőre, így még a nyolcadik pozíció is selejtezőt érhet, míg Egyiptom az Afrika-bajnokságról akár egyenes ágon is kijuthat Tokióba.

FÉRFI KÉZILABDA-VB, HELYOSZTÓK
DÖNTŐ (HERNING)
01. 27. 17.30 Dánia–Norvégia
BRONZMÉRKŐZÉS (HERNING)
01.27. 14.30 Franciaország–Németország
ELŐDÖNTŐ (HAMBURG)
01. 25. 17.30 Dánia–Franciaország 38–30
01. 25. 20.30 Németország–Norvégia 25–31
AZ ÖTÖDIK HELYÉRT (HERNING)
01. 26. 20.30 Horvátország–Svédország
A HETEDIK HELYÉRT (HERNING)
01. 26. 17.30 Spanyolország–Egyiptom

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik