A magyar válogatott tagjai rövid sétát tettek délelőtt a szállodájuk környékén

 

Rövid sétát tett a szálloda környékén ma délelőtt a madridi csoportban szereplő válogatottunk több játékosa. A legtöbben – ahogy néhány nappal korábban is – csak pár saroknyi távolságot jártak be, és beültek egy kávéra vagy körbenéztek a közeli üzletek kínálatában. A város nevezetességeit csak egy szűk „kemény mag” indult felfedezni.

A horvátok elleni kedd esti összecsapás ürügyén, Lackovic sérülése kapcsán ezúttal nem egy játékost, hanem csapatunk orvosát, a madridi látnivalókat korábban már egymaga is felfedező dr. Erdélyi Gábort kérdeztük.

„Nem ismerem Lackovic eredeti sérülését és a műtét pontos eredményét, de az ujjsérülés gyógyulásához elég idő állt rendelkezésére. A lágy részek sérülése négy–hat hét, a törésé hat alatt teljesen helyrejön. Más kérdés, hogy a játékos bizonyára előbb megkezdte az edzéseket, és talán hasznos lett volna valahogy védeni a sérült ujját a világbajnoki meccseken. Kifejezetten erre szolgáló protektorokat is lehet kapni” – nyilatkozta Erdélyi.

Lackovic ujját novemberben megműtötték, és Algéria ellen hétfőn újabb ütést kapott rá. A magyar kézilabdázók a reggelinél találkoztak vele, és rögtönzött „orvosi szakvéleményük” szerint ujjának alakja, valamint színe alapján szinte esélytelen, hogy játsszon ellenünk.

A válogatott a séta után a horvátokról készült felvételeket elemezte, majd ebéd után pihenőre tért. A mérkőzés 21.15 órakor kezdődik.