Férfi kézi: Szinte másik világba csöppentem – Faluvégi

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2019.02.01. 18:58
Az utóbbi négy-öt hét – meg az előző egy év – főleg lelkileg volt megterhelő Faluvégi Rudolfnak, a magyar férfi kézilabda-válogatott és a francia első osztályban vitézkedő Cesson-Rennes új irányítójának.

Még csak 25 éves Faluvégi Rudolf, aki január elején feleségével és kisfiukkal, a hét hónapos Henrikkel elköltözött Nantes-ból. Az ambiciózus, ám az utóbbi időben balszerencsés játékos a Nemzeti Sportnak elmondta, új lakhelyén és egyesületében kezd „kivasalódni” hétköznapi és sportélete.

„Csupán száz kilométerrel költöztünk odébb, mégis szinte másik világba csöppentem a nyüzsgő Nantes után – mondta Faluvégi. – A kétszázezres Rennes angolos belvárosa maga a történelem, míg a kertes előváros, Cesson, ahol negyedik hete lakunk, a nyugalom és a béke szigete. Új klubomtól éppen akkor érkezett ajánlat a Nantes-hoz, amikor visszatértem a válogatott edzőtáborából, mert a két szövetségi kapitány a vébé idején csak tartalékként számított rám. Ezt sem volt könnyű tudomásul venni, de beláttam, az utóbbi egy évben keveset játszottam. Pedig már tavaly őszre felépültem vállsérülésemből, ám a BL-szereplő Nantes-ban az edzőm inkább a francia válogatott játékosok tűzben tartására ügyelt, igaz, így is sokat segített a rehabilitációm után a formám visszanyerésében. Elengedésemkor a nantes-i vezetőség is nagyon korrekt volt, belátta, hogy nem a kispadot akarom koptatni.”

A január elején kapott, az idény végéig szóló ajánlattal „kötelező” volt élni, hiszen Faluvégi legfőbb célja az volt, hogy minél többet játszhasson, minél előbb visszaszerezze meccsrutinját.

„Ez főleg a válogatott szempontjából fontos, mert szeretném megmutatni, hogy a szűkített keretbe is beférek és megállom a helyem, illetve szeretnék sokat tenni azért, hogy olimpiai álmunk megvalósuljon, s mégis kijussunk Tokióba, ha a nehezebb úton is – folytatta. – A meccs-
program a Rennes-ben nem túlzottan feszes, csak a bajnoki meccsekre kell felkészülni. A csapathangulat is nyugisabb, barátibb. Új társaim két perc alatt befogadtak, nagyra értékelték, hogy beszélem a nyelvet, és az öltözőbe a belépőm egy-két humoros megjegyzés volt.”

A Cesson-Rennes a 14 csapatos francia bajnokságban a 11. helyen áll. A sorozat két hét múlva folytatódik, Faluvégi együttese a párizsi Ivry vendége lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik