Férfi kézi: Szegeden folytatja a válogatott szélső – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.23. 10:43
Válogatott játékost szerződtetett a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A 22 éves balszélső, Bóka Bendegúz 2016 nyarától egy plusz két éves megállapodást írt alá a klubhoz.

Bóka 190 centiméter magas, 22 éves és jobbkezes. A szegediek által a jövő nagy reménységének tartott játékos már bemutatkozott a magyar felnőtt válogatottban.

A Balatonfüred saját nevelésű játékosa – aki Bánhidi Bencével együtt tart Füredről Szegedre – az aktuális szezonban 18 meccsen lépett pályára az NB I-ben a harmadik helyen álló Balaton-parti együttesben és 53 gólt szerzett.

„Bánhidi Bence és Szergej Gorbok után immár a harmadik igazolásunkról tudunk a szurkolónknak beszámolni. Magyar tehetséggel sikerült megállapodnunk, akinek szép jövőt jósolnak a szakemberek. Jonas Källman és Bóka Bendegúz lesz a 2016–2017-es szezonban a két balszélsőnk” – nyilatkozta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatósági elnöke.

„Több csapat is megkeresett, voltak kérőim, de amint meghallottam, hogy a Szeged szívesen látna, nem volt kérdés, hogy elfogadjam a szerződést.Kiváló klubhoz igazolok, remek edzőtől, Juan Carlos Pastortól és egy világhírű játékostól, Jonas Källmantól tanulhatok. Az idény végéig a Füred játékosa maradok, és mindent megteszek azért, hogy sikeresen szerepeljünk. Utána pedig következik egy izgalmas kihívás számomra, amit nagyon várok” – fogalmazott Bóka Bendegúz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik