Férfi kézi: súlyos sérüléshullám sújtja a Tatabányát

Vágólapra másolva!
2018.07.22. 17:48
Háromnapos németországi férfi kézilabdatornáról tért haza vasárnap a bajnoki bronzérmes, EHF-kupa-induló Tatabánya, amelyben több játékos sérüléssel bajlódik.

Több német városban, Esslingen központtal rendezték meg a nyolccsapatos, részben szabadtéren rendezett nemzetközi Reichstadt-kupát. Ezen Vladan Matics edző férfigárdája egyetlen külföldiként olyan híres és erős Bundesliga-csapatok társaságában szerepelt a kétszer húszperces összecsapásokon, mint a Lemgo, a Göppingen, a Füchse Berlin és a Gummersbach.

Nem mindennapi környezetben játszottak a tatabányaiak (Fotó: esslinger-zeitung.de)
Nem mindennapi környezetben játszottak a tatabányaiak (Fotó: esslinger-zeitung.de)

Első meccsén a Tatabánya a Bartók Donáttal felálló TBV Lemgóval – Ilyés Ferenc, valamint a klubelnök Marosi László régi csapatával – találkozott és 27–24-re kikapott. Ezzel a torna alsó ágára került, ahol éppen Ilyés vezérletével megverte 19–17-re a Bietigheimet. A helyosztón az 5. helyért 17–17-re végzett a Stuttgarttal, majd hetesekkel 3–1-re kikapott.

Nem tarthatott a magyar bajnoki bronzérmessel a műtétre váró Győri Mátyás irányító-balátlövő, aki a hét elején rásérült a télen keresztszalag-szakadás miatt megoperált térdére, valamint a vírus okozta gyomorbántalmakkal bajlódó Juhász Ádám irányító is itthon maradt.

Esslingenben kényszerült kiválni a küzdelmekből Szöllősi Balázs, akinek meghúzódott a combizma, valamint a horvát Jakov Vrankovic, aki a hátát fájlalja.

A jövő héten a Földi Imre Sportcsarnokban folytatja a felkészülést a Tatabánya, amely az első hazai tesztmérkőzését július 27-én, pénteken, otthon játssza az FTC-vel.

Reichstadt-kupa, nemzetközi férfitorna, Esslingen (Németország)
A végeredmény:
1. TBV Lemgo, 2. Füchse Berlin, 3. Göppingen, 4. Gummersbach, 5. TVB 1898 Stuttgart, 6. Grundfos Tatabánya, 7. Balingen, 8. Bietigheim

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik