Férfi kézi: Skaliczki László a váciak új edzője januártól

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2017.12.29. 13:31
null
Skaliczki László legutóbb Békéscsabán, a női csapattal dolgozott (Fotó: Földi Imre)
Edzőváltást jelentett be pénteken a Vác férfi kézilabdacsapata, amellyel Skaliczki László fél plusz egy éves megállapodást kötött.

A tavaly novemberben Zsiga Gyula edző helyére kerülő Gúnya Péter vezetésével a 10. helyen zártak a Vác férfi kézilabdázói a 2016–2017-es idényben, az új szezon derekán viszont csak a 13. helyen állnak a 14 csapatos bajnoki mezőnyben. Ezért a klub elöljárói újabb trénercseréről döntöttek: 2018 januárjától a fél plusz egy éves megállapodást kötő Skaliczki László, a volt szövetségi kapitány veszi át a szakmai irányítást.

ALMA A FÁJÁTÓL
Összeszokott edzőpárost alkot Skaliczki László és fia, a 29 éves ifj. Skaliczki László, aki korábbi klubjainál is édesapja segítője, pontosabban másodedzője volt az utóbbi nyolc évben. Skaliczki 1992-ig a békéscsabai NB I-es férficsapat kispadján ült, majd három éven át Komlón dolgozott, a Pick-Szeged (1996) és a Dunaferr SE (2000) élén bajnoki aranyat nyert, a dunaújvárosiakkal 2000-ben KEK-döntőt játszott. A férfiválogatott szövetségi kapitánya 2001 és 2008 között – 163 mérkőzésen ült a kispadon, az athéni olimpián 4. helyig vezette legjobbjainkat. A debreceni női csapat szakmai igazgatója is volt kapitánykodása idején 2007-től, majd a kecskeméti (2008–2010) kitérőt követően 2013-ig visszatért Szegedre. A Mezőkövesd élén állt 2014-től, aztán a Békéscsaba női együttesét dirigálta 2016-tól 2017 őszéig. Fiával a közös edzői történetük 2009-ben Kecskeméten kezdődött. Ott lett pályaedző édesapja mellett az ifjabb Skaliczki, és azóta meg is maradt közöttük ez a munkamegosztás. Januártól Vácon folytatják.

„Novemberig Békéscsabán a női együttest vezettem, és a két hónapos, rövid pihenő után menedzserem, Szörnyi Attila közvetítésével kaptam a felkérést a váciaktól, akik egyúttal a fiamat is szerződtetik másodedzőnek – mondta a Nemzeti Sportnak az elismert szakember. – A minden tekintetben kedvező ajánlatot elfogadtam, mert ismerve a gárdát úgy látom, a nehéz, de szép szakmai feladatot sokat dolgozva, összefogva meg tudjuk oldani. Ez nem más, mint az NB I-ben maradás, hiszen jelenleg a kiesőzónában áll a csapat."

A Vác az eddigi 15 bajnoki meccsén csupán hat pontot gyűjtött – kétszer nyert (Gyöngyösön és otthon a Dabas ellen), valamint két döntetlent játszott (Orosházán és otthon a Cegléddel).

„Nagyon kiélezett a helyzet, mert a 10. és 14. helyezett között csupán három pont a különbség, vagyis hatalmas harcra kell felkészülnünk a tavasszal – folytatta Skaliczki. – Január negyedikén kezdjük a közös munkát, és lesz egy hónapom, hogy még jobban megismerjem a váciak keretét. Alapjában a jelenlegi játékosokkal képzelem el a folytatást, de nem zárható ki, hogy némi finomítás következik, vagyis újoncok is kerülhetnek a csapatba. Erről azonban csak később lehet szó."

A Vác a február 3-án, az Európa-bajnokság után folytatódó élvonalbeliküzdelmekben előbb az Egert fogadja, majd a Veszprémhez látogat, aztán a Szegedet látja vendégül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik