Férfi kézi: „Segítség nélkül csődbe jutunk” – állítja a korábbi BL-győztes klub elnöke

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 14:21
null
Patrice Canayer és csapata, a Montpellier is megszenvedheti a koronavírus-járvány gazdasági hatásait (Fotó: AFP)
A Montpellier férfi kézilabdacsapatának elnöke, Julien Deljarry arról beszélt, hogy ha az élet nem tér vissza gyorsan a normális kerékvágásba, vagy nem kapnak segítséget, a létük is veszélybe kerülhet.

Mint megírtuk, Édouard Philippe francia miniszterelnök néhány napja befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019–2020-as idényét, így a kézilabdázók sorozatát is.

Ez nehéz helyzetbe hozta a Montpellier férficsapatát, amely a bajnokság félbeszakításakor a negyedik helyen állt, míg a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért a német Flensburggal játszott volna. Julien Deljarry, a 2018-ban Bajnokok Ligáját nyerő klub elnöke kongatta meg vészharangot.

„Ideges vagyok – idézte a sportvezetőt egy online konferenciáról a dán TV2. – Ha nem tud visszatérni a kézilabda a normális kerékvárásba, vagy az állam nem segít ki minket, akkor minden klub csődbe jut.”

Deljarry emlékeztetett, az idény megszakítása már így is nehéz helyzetbe hozta a klubokat. Ha pedig a következő szezonban (vagy egy részében) zárt kapuk mögött kell játszaniuk, akkor még tovább csökkennek a bevételeik, amelyet a televíziós közvetítésért kapott jogdíjak sem tudnak kompenzálni.

A jogdíjak a klub költségvetésének csak a három-négy százalékát jelentik” – miközben úgy gondolja, eleve sincs értelme nézők nélkül játszani, az olyan, mintha a színészek közönség nélkül adnának elő. Az RMC Sport szerint az előző idényben 8.5 millió euró folyt be a jegyeladásból, ez a francia klubok büdzséjének 12 százalékát adja.

Bár az kérdéses, a francia állam hogyan segíti a klubokat, a drukkerei biztosan támogatják a Montpelliert. Az egyesület felajánlotta, hogy kompenzálja őket a korábban megvásárolt éves bérletekért, de a szurkolói csoport vezetője jelezte, nem kérnek a visszafizetésből, így segítve az egyesületet.

A Francia Kézilabda-szövetség már április elején befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat és a kupákat. A PSG lett a bajnok, és egyenes ágon indulhat a BL-ben, a Nantes, a Nimes, a Montpellier és a Toulouse jelen állás szerint az Európa-ligában szerepelhet, de a Nantes esetében a francia szövetség valószínűleg kérvényezni fog szabadkártyát a BL-be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik