Férfi kézi: sajtóhírek szerint szlovén kapitány lehet Pastorból – Szegeden nem tudnak róla

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 15:35
null
Juan Carlos Pastort Szlovéniában a szlovén válogatott kapitányi posztjának fő esélyesének tartják (Fotó: Tumbász Hédi)
Sajtóhírek szerint a szlovén válogatottnál folytathatja edzői karrierjét Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője – számolt be szlovéniai és macedóniai forrásokra hivatkozva a Szeged Ma, a klubnál azonban nem tudnak megkeresésről. A spanyol szakember a kedden, azonnali hatállyal menesztett Veszelin Vujovics utódja lehetne a januári Európa-bajnokságra utazó csapatnál. A Szeged a Nemzeti Sport megkeresésére tagadta, hogy a hírnek lenne valóságalapja.

 

Vujovicsnak azután köszönték meg a munkát a szlovén szövetségnél, hogy a hétvégén a PPD Zagreb edzőjeként játékosának, a szlovén Aleks Vlahnak vállalhatatlan hangnemben azt üvöltötte: „dögölj meg, b...m az életed! Hát dögölj már meg, hogy ne is lássalak. Dögölj már meg!”


Ezt követően Vlahn mellett több válogatottbeli csapattársa is kiállt és jelezték a szövetség felé, nem hajlandóak részt venni a januári Európa-bajnokságon, ha nem váltják le a szövetségi kapitányt. A szlovén delo.si beszámolója szerint az RZS kedden rendkívüli ülést tartott, itt döntöttek a tréner menesztéséről. A távozásáról szóló híreket Vujovics a macedón G-Sportnak erősítette meg.

A Delónál több nevet is bedobtak, mint Vujovics lehetséges utódja, így például a Kielce szakvezetője,Talant Dujsebajev, a szabadon igazolható a Celje és a Zagreb korábbi edzője,Branko Tamse, illetve a Kiellel korábban hét bajnoki címet és három BL-t nyertAlfred Gíslasonis a kalapban lehet, de ahogyan azt a Szeged Ma kiszúrta, a legfőbb favoritként Pastort emlegetik.

Az információ kapcsán a Nemzeti Sport megkereste a szegedieket, ahol úgy reagáltak, „a hírnek nincs valóság alapja”, nem tudnak róla, hogy Pastor a szlovénekhez tartana.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik