Férfi kézi: Sabaténak ez nagy falat volt – Éles József

Vágólapra másolva!
2017.02.14. 09:44
Éles József, a Veszprém és a magyar kézilabda-válogatott korábbi klasszis átlövője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt Xavier Sabaté helyzetéről, valamint a Final Fourba való jutás esélyeiről.

„Ha most én lennék az edző Veszprémben, duplán rányomnék a pedálra, hogy megmutassam, én vagyok az egyik legjobb a világon – ezzel is bizonyítva, hogy valamilyen szinten jogtalanul küldtek el. Nagyot csalódnék Sabatéban, ha feladná, és úgy értékelné, hogy neki már teljesen mindegy” – kezdte a saját kézilabda-iskolát működtető Éles József.Éles József.

Arra a kérdésre, ha Sabaté mégis elvesztené a motivációját, elképzelhetőnek tartja, hogy mondjuk Eklemovics Nikola üljön le a kispadra, a következőt válaszolta:

„Előfordulhat, de egy ilyet meghúzni nem egyszerű dolog. Eklemovicsról tudjuk, hogy egyetlen csapatnál sem edzősködött korábban, még szivacskézilabdában sem. Nem kis kockázattal járna neki átadni a stafétabotot. Viszont korábban már láttunk olyat, hogy valaki játékosként azonnal belecsöppent az edzősködésbe, és nagyon jó edző vált belőle. Nem tudok arról, hogy Eklemovicsnak lennének ilyen ambíciói, de biztos vannak olyan emberek, akik ezt a három vagy négy hónapot képesek lennének úgy átvészelni a csapattal, hogy nagyobb hatással lennének a mérkőzésekre.”

Visszatérve Sabatéra, Éles elmondta, hogy sohasem tartotta igazán kiemelkedő edzőnek.

„Sabaténak ez nagy falat volt, már az elején látszódott, hogy az lesz. Soha nem volt igazából komoly edző, a neve sem csengett úgy a kézilabdában, mint mondjuk Vranjesé. Egy csapatnak fel kell néznie az edzőjére, ezt pedig Sabatéban nem láttam soha.”

Bár a Veszprém egyelőre felemásan szerepel a Bajnokok Ligájában, Éles szerint van esély a Final Four elérésére.

„Bármi lehet. A Veszprém valószínűleg negyedik vagy ötödik helyen jut tovább, a másik csoportból azonban bárkit meg tud verni. Két mérkőzésen már bizonyította a csapat azt, hogy nagy akarással bárkit legyőzhet. Nehéz megmondani a jelenlegi helyzetben, hogy bejutnak-e a négy közé, főleg annak tudatában, hogy nagyon jó csapatok vannak. Kulcsfontosságú, hogy Aron Pálmarsson mikor épül fel, hiszen ennek az együttesnek ő a motorja” – zárta gondolatait a korábbi klasszis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik