Férfi kézi: Rengeteg a pozitívum, nagy töltetet adott az Eb – Győri Mátyás

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 17:28
Igazi kézilabdaláz tört ki Magyarországon, amelyet férfiválogatottunk várakozáson felüli Európa-bajnoki teljesítménye váltott ki. Nagy László szerint saját maguknak tették magasra a mércét, míg Győri Mátyás arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy mennyi mindent adott neki élete első világversenye. 

„Hallottuk Malmőben is, hogy kézilabdaláz tört ki itthon, de az olyan történetek nem jutottak el hozzánk, hogy egy bevásárlóközpontban egy telefon köré gyűlve nézték az emberek a meccsünket. Nincs olyan sportoló, akinek ez ne esne jólmondta Győri Mátyás, akire élete első világversenyén mindjárt első számú irányítóként számított a szakmai stáb.Sokkal több lettem az Eb után. Rengeteg új dolgot tapasztaltam, rengeteg pozitívum van most a lelkemben. Bebizonyítottuk ezzel a fiatal csapattal, hogy igenis képesek vagyunk nagy dolgokra, amiből muszáj tovább építkezni. Én nem is akarom elengedni ezeket a dolgokat, a bajnokság hátralévő részében, illetve az EHF-kupában szeretném továbbvinni. Hatalmas élmény volt, nagy töltetet adott.”

Nagy László arról beszélt, hogy saját maguknak tették magasra a mércét, és már nagyon várja az újabb kihívásokat. Emellett videónkban szóba kerül, hogy az irányítóposztra hirtelen túljelentkezés lett, és hogy meddig számíthat még a válogatott az Eb-n kiemelkedően védő Mikler Rolandra, van-e mögötte utánpótlás.

Természetesen szót ejtünka magyar, szlovák közös rendezésű 2022-es Európa-bajnokságrólis, amellyel kapcsolatban Győri reméli, hogy még nagyobb csodát tesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik