Férfi kézi: Pick-nik – két új légióssal készül a Szeged

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2017.07.24. 09:01
null
Bodó Richárdék jó hangulatú piknikkel nyitották meg a szezont (Fotó: Kocsis Alíz, facebook.com/pickszeged)
Sorompóba állnak a bajnoki ezüstérmesek is, méghozzá változatlanul óriási célokkal, amelyek elérését reálisnak tartják.

Elkezdi a Szeged is. Vasárnap a megyeszékhely főterén a hagyományos, immár 3. Pick-nikkel nyitotta meg az új szezont a férfi kézilabdagárda, amely hétfőn áll edzésbe.

VOLT MIT KIPIHENNI
Bánhidi Bence, a Szeged beállósa: – Gyorsan eltelt a szabadság, de tartalmasan töltöttem a családommal. Nyaraltam a Balatonon, a kedvesemmel, valamint Bodó Richárddal és a jegyesével Mallorcán is jártam. Volt mit kipihenni, mivel az előző idényben heti két meccsünk volt. A jól sikerült nyári pihenő után már várom az új szezont. Kopaonikon a tíznapos magaslati edzőtáborban a hegyi futás nehéz lesz, de meg kell csinálni, mert utána jobban bírjuk az edzéseket és a meccsterhelést. Igazán a labdás edzéseket várom.

Következetesen, a saját kézilabda-filozófiájához szigorúan ragaszkodva viszi tovább a Mol-Pick Szegedet Carlos Pastor, a világ egyik leghíresebb, legjobb trénere, aki az ötödik idényét kezdi a bajnoki ezüstérmésnél. A spanyol férfiválogatottat 2005-ben vb-aranyig vezető 49 éves valladolidi szakember eddigi mérlege az évről évre erősödő, 2003 óta megszakítás nélkül BL-szereplő Picknél: EHF-kupa-győzelem (2014), négy bajnoki és négy Magyar Kupa-ezüst (2014, 2015, 2016, 2017).

A cél pedig változatlan: állni/megnyerni a versenyt a legerősebb hazai vetélytárssal, a Veszprémmel szemben, a következő vagy a 2018–2019-es szezonban bekerülni a BL kölni négyes döntőjébe, valamint megszerezni a magyar bajnoki elsőséget és/vagy a Magyar Kupát.

Óriási, de a szegediek szerint reális tervek.

MOL-PICK SZEGED, 2017–2018
Érkezett: Dmitrij Zsitnyikov (orosz, irányító, Wisla Plock), Stefán Rafn Sigurmannsson(izlandi, balszélső, Aalborg Handbold)
Távozott: Bóka Bendegúz (balszélső, Balatonfüred), Sandro Obranovic (horvát, irányító, kölcsönből vissza, Zágráb), Urh Kastelic (szlovén, kölcsönből vissza, Zágráb), Hegedüs Márk (beálló, kölcsönbe, Gyöngyös), Vladan Loncar (bosnyák, balátlövő, kölcsönbe, Gyöngyös), Pásztor Imre (kapus, kölcsönbe, Balmazújváros)

A megvalósításukhoz az idén csak kevéssé átalakított kerettel fog hozzá a Szeged, amely tavaly nyáron tíz játékosától vált meg és 12 újoncot fogadott. Az idei Pick-niken viszont csak az orosz Dmitrij Zsitnyikovval és az izlandi Stefán Rafn Sigurmannssonnal kellett megismerkednie a sok száz szurkolónak, aki – a csapat tagjaival, vezetőivel és szponzoraival együtt – remekül szórakozott a Széchenyi tér színes, zenés, sportos forgatagában.

„Remek volt a hangulat a téren és végre csapattársként találkoztam azokkal, akik eddig ellenfeleim voltak a válogatottban vagy klubcsapatom meccsein – mondta a Plockból érkező Dmitrij Zsitnyikov, akinek a nagybátyja veszprémi játékos és hatszoros magyar válogatott volt. – Jó barátom a szegedi Szergej Gorbok, akivel sokat beszélgettem és sok jót hallottam új együttesemről. Már tavaly aláírtam a megállapodást a Pickhez, de a lengyel klubban ki kellett töltenem a szerződésemet.”

A SZEGED SZÁMOKBAN
2x bajnok (1996, 2007)
16x bajnoki ezüst
10x bajnoki bronz
6x Magyar Kupa-győztes

Hasonlóan udvarias szavakkal köszöntötte a sok száz szurkolót Stefán Rafn Sigurmannsson, a Pick első izlandi játékosa. A két külföldi újonc mellett meg kell említeni Szabó Mátét, az utánpótlásból a felnőttek közé kerülő, nagyon tehetséges jobbszélsőt.

Az orvosi vizsgálatokat, felméréseket követően a gárda szerdától augusztus 3-ig szerbiai magaslati alapozó edzőtáborban gyakorol. Az első hazai felkészülési mérkőzését augusztus 9-én az Orosháza ellen játssza, három nappal később Nagyszentmiklóson a szerbiai Vojvodina lesz az ellenfele. Augusztus 18-tól Grazban négy meccset játszik a 21. Styrian Handball Days tornán. Ötödször vesz részt augusztus 24. és 27. között Magyarkanizsán a Kanizsa-kupán – az idén címvédőként. A rangos tornán az A-csoportban szerepel a Székelyudvarhelyi KC, a svéd Kristianstad és a török Nilüfer Bursa, a B-ben a Szeged, horvát Nexe és a szerb Partizan Beograd.

A 21 TAGÚ KERET
Kapusok: José Sierra, Marin Sego, Nagy Martin
Jobbszélsők: Mario Sostaric, Pedro Rodríguez, Szabó Máté
Jobbátlövők: Balogh Zsolt, Denis Buntic
Irányítók: Dmitrij Zsitnyikov, Stas Skube
Beállósok: Bánhidi Bence, Matej Gaber, Zubai Szabolcs
Balátlövők: Bodó Richárd, Szergej Gorbok, Thiagus Petrus Goncalves, Alen Blazevic, Fekete Bálint
Balszélsők: Jonas Källman, Stefán Rafn Sigurmannsson, Sztefan Szunajko

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik