Férfi kézi: Oda-vissza vertük őket és panaszkodnak? – Terzic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.21. 13:14
null
Mirsad Terzic kiakadt a svájciakra és az EHF-re is (Fotó: AFP)
Nem kis felháborodást váltott ki Bosznia-Hercegovinában, hogy az ország férfi kézilabda-válogatottja a svájciak óvása miatt nem játszhat a júniusi vb-selejtezőben. Ennek most Mirsad Terzic, a Telekom Veszprém játékosa is hangot adott.

 

Mint beszámoltunk róla,a világbajnoki selejtezők 6. csoportjának utolsó fordulójában Bosznia-Hercegovina 21–15-re nyert hazai pályán Svájc ellen, így hat ponttal megnyerte a háromcsapatos csoportot, Svájc négy ponttal második lett. A svájciak azonban megóvták a mérkőzést, mivel szerintük az egyik bosnyák játékos (nevezetesen Tomislav Nuic) jogosulatlanul szerepelt a találkozón. Az EHF illetékesei helyt adtak az óvásnak, és a szóban forgó mérkőzést 10–0-s gólkülönbséggel a svájciaknak ítélték, ezzel ők végeztek a csoport élén, és ők játszhatnak oda-visszavágós párharcot a norvégokkal. Hacsak nem fellebbeznek sikerrel a bosnyákok. A fellebbezésre február 21., 11 óráig van lehetőségük.

„Sportolóként nem értem a svájciakat, nincs etikai problémájuk azzal, hogy panaszkodnak, miután oda-vissza kikaptak a jobb csapattól? A játék minden elemében felülmúltuk őket – fakadt ki Mirsad Terzic az Oslobodjenjének adott interjúban. – Rendkívül csalódott vagyok az óvásukkal kapcsolatban, és az EHF döntése miatt is. Nem ez az első ilyen eset, korábban a Montpellier-vel is kiszúrtak hasonló módon. A szabályok… Nehéz bármit mondani rájuk. Még egyszer hangsúlyozom: nagyon csalódott vagyok az egész szituáció miatt."

A boszniai napilap hozzáteszi: az ország szövetsége természetesen élt a fellebbezés lehetőségével.

FÉRFI KÉZILABDA
A 2019-ES VB EURÓPAI SELEJTEZŐJÉNEK PÁROSÍTÁSA

Szlovénia–MAGYARORSZÁG
Szerbia–Portugália
Litvánia–Izland
Csehország–Oroszország
Fehéroroszország–Ausztria
Macedónia–Románia
Hollandia–Svédország
Norvégia–Svájc
Horvátország–Montenegró

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik