Férfi kézi: „Növelhettük volna az előnyt, mégis a Veszprém jött fel”

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 11:31
null
Stefan Sigurmannsson hat gólt vállalt a Veszprém elleni 32-ből (Fotó: Szabó Miklós)
Stefan Sigurmannsson, a Szeged balszélsője szerint még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a címvédő Telekom Veszprém elleni férfi kézilabda NB I-es döntő első felvonásán, ám az izlandi úgy gondolja, így sem lehet panasz a csapatra.

 

Ömlik az arcáról az izzadság, elkenődött rajta a kék festék, alig kap levegőt. Ekkora csata volt?
– Ebben az idényben talán nem is játszottunk ennél nagyobb iramú, feszültebb, izgalmasabb meccset – mondta Stefan Sigurmannsson, a Szeged balszélsője a Nemzeti Sportnak. – Legfeljebb egy-egy Bajnokok Ligája-csatánkat tudom ehhez hasonlítani, de mindig a legutóbbi találkozó élménye a legfrissebb. A kék festék meg a szurkolók arcáról került az enyémre, a végén a pacsizáskor sokan puszival is megköszönték a jó játékunkat.

TALÁLGATÁSOK

A Bors információi szerint visszatérhet a válogatottba Nagy László, a veszprémiek csapatkapitánya, aki tavaly októberben jelentette be, hogy elköszön a címeres meztől. A balátlövőt megkérdezte a Nemzeti Sport, igazak-e a találgatások, hogy a szlovénok elleni júniusi vb-selejtező két mérkőzésén szerepet vállal. „Sajtóhíreket nem kívánok kommentálni, most a bajnoki döntő a legfontosabb” – mondta lapunknak Nagy László.

Kintről úgy látszott, ön a mezőny legjobbja, társaival együtt tökéletesen kiszolgálta a szurkolóikat. Egyetért ezzel?
– Majdnem. Igyekeztem, de sokan játszottunk jól... Az igazi az lesz, ha a visszavágó után is ünnepelhetünk.

Ehhez jó alapot teremtettek.
– Igen, igen. Csakhogy a házat nem elég megalapozni, fel is kell építeni.

Képesek rá?
– Szerintem igen, és azt látom a társaimon, hogy ők is hisznek ebben. Meg magunkban is hiszünk, és ennél nincs fontosabb. Ebben az idényben már másodszor vertük meg a Veszprémet, egyszer a saját csarnokában, amit én hatalmas sikernek tartottam. Megpróbáljuk megismételni egy hét múlva azt a játékot és azt a teljesítményt.

Akkor játszottak jobban, vagy a döntő első meccsén?
– Két győztes meccsről beszélünk, ezeket nem tudom összehasonlítani. Másként álltunk fel akkor, miként a Veszprém is más összeállításban játszott.

Odaát sok a sérült.
– Mégis kiválóak. Nagyon nehezen nyertünk, és még nehezebb lesz a visszavágó.

Mi volt a legjobb, mi sikerült a leginkább szombaton?
– A védekezésünk a szünetig jól működött, tizenhárom kapott gól nem túl sok. Mindkét félidőben tizenhat gólt lőttünk, erre sem lehet panasz, bár a hajrában maradtak ki ziccereink. Különben nagyobb lenne a különbség. És el ne felejtsem Segót! Fantasztikusan védett, és főleg akkor, amikor védekezésben kicsit lazábbak voltunk.

Tartós hullámvölgyet viszont nem láttunk.
– Ez a fejlődésünket mutatja. Tudtuk, hogy jó úton járunk, a taktikánk kiváló, csak meg kell valósítani. Az erőnket is beosztottuk, idejében cseréltünk, végig bírtuk a magunk diktálta hatalmas iramot.

Kifáradt a végére a Veszprém?
– A pályán nem éreztem. Hattal vezettünk és lehetett volna növelni az előnyt, mégis ők jöttek fel. Ez nem azt mutatta, hogy elfáradtak volna. Amikor kellett, ők is pihentették egy-két kulcsjátékosukat, vagyis bírták a tempót. Csak mi jobbak voltunk.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

MOL-PICK SZEGED–TELEKOM VESZPRÉM 32–28
(16–13)
Szeged, 3500
néző. V: Herczeg, Südi
SZEGED: SEGO – Sostaric 4, Gaber 2, Goncalves 1, BÁNHIDI 4, Källman 3, SKUBE 4. Csere: Sierra (kapus), Gorbok 1, Balogh Zs. 1, BODÓ 5, SIGURMANNSSON 6 (2), Blazevic, Zsitnyikov, Srsen 1, Fekete. Edző: Carlos Pastor
VESZPRÉM: Mikler – GAJIC 4 (3), Nagy L. 3, Nenadics 3, Sulic 3, ILICS 4, MANASZKOV 6. Csere: Alilovic (kapus), Terzic, Schuch, Blagotinsek 1, Tönnesen 2, Jamali 1, Marguc 1. Edző: Ljubomir Vranjes
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 8. p.: 5–3. 10. p.: 6–5. 14. p.: 8–5. 17. p.: 9–8. 21. p.: 11–9. 23. p.: 11–11. 26. p.: 13–12. 34. p.: 16–15. 36. p.: 19–16. 41. p.: 21–19. 46. p.: 24–20. 49. p.: 25–23. 55. p.: 29–24. 58. p.: 31–25
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Carlos Pastor:
– Csak a német vagy a francia bajnokságban látni hasonlóan magas hőfokú, izgalmas, kiváló színvonalú mérkőzéseket. Ezért ma nemcsak mi nyertünk, hanem a kézilabda is. A különbség a javunkra lehetett volna kisebb, de nagyobb is. Ami biztató, hogy az elejétől többet kezdeményeztünk, és végig vezettünk, uraltuk a mérkőzést, csak akkor tudott közelebb zárkózni a több sérültjét nélkülöző Veszprém, amikor hibáztunk. A gyengébb szakaszok után tudtunk korrigálni. Izgalmas visszavágó vár ránk.
Ljubomir Vranjes: – Két kiemelkedő tudású együttes csatáját nyerte meg a Szeged, méghozzá megérdemelten. Túl sok gólt kaptunk a szünetig, már az elején beragadtunk. A szünet után próbáltunk változtatni néhány ponton, dicséretesen harcoltunk, ám Lékai hiányát többször éreztük. Sok bajunknak Sego kapus volt az oka, kitűnően védett. Hattal is vezetett a Szeged, ám négygólosra, vagyis ledolgozhatóra faragtuk a hátrányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik