Férfi kézi: Norvégiában folytatja a magyar válogatott átlövő

Vágólapra másolva!
2020.01.03. 13:09
null
Máthé Dominik 2022-ig szóló szerződést kötött az Elverummal (Fotó: Földi Imre)
A norvég Elverumban folytatja pályafutását Máthé Dominik, a januári kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 20 éves jobbátlövője.

A fiatal kézilabdázó nyártól kezdődő, 2022-g szóló szerződést kötött új csapatával.

Az Elverum honlapjának közleménye szerint a 2019-es junior Eb-n 56 gólt szerző Máthé igazi óriás, kétméteres magasságával és 108 kilogrammjával ideális az alkata.

A klub kiemeli, szenzációs számukra, hogy a neves európai kérőkkel szemben őket választotta a magyar játékos.

„Örömmel írtam alá ehhez a nagy klubhoz, amelynek biztató a jövőképe, és örülök, hogy a részese lehetek. Remélem, sikerül együtt trófeákat nyernünk Norvégiában és Európában – idézi a közleményt Máthé Dominikot. Sokat jelent, hogy egy ilyen remek edző, mint Börge Lund hisz bennem, és együtt játszhatok a legjobb norvég kézilabdázókkal.”

„Dominik több konkrét ajánlatot kapott, örömmel vettük, hogy az Elverumét fogadta el. Hiszünk benne, hogy karrierjének tudatos építése szempontjából a norvég bajnok a legjobb lépés. Dominik tehetséges, céltudatos játékos, még sokat kell tanulnia, de az Elverumnál mindent megkap ahhoz, hogy töretlen legyen a fejlődése” – idézik Máthé ügynökségét, a Champsportot, amely jelezte, a 20 éves átlövőn keresztül még tisztább képet kapnak a skandináv képzési rendszerről, és még több fiatal magyar szerződhet a régióba.

Máthé a menedzsmentje Facebook-oldalának adott hosszabb interjúban arról is beszélt, hogy Börge Lund figyelt fel rá a tavalyi világbajnokságon.

„Börge Lund szerepe azért is volt meghatározó, mert ő figyelt fel rám a tavalyi világbajnokságon, a norvég válogatott másodedzőjeként. Többször beszéltünk, és elmondta, szeretné, ha a most formálódó csapatának én lennék az első szerzeménye. Ez megtisztelő volt, ezért is nagyon várom már a közös munkát” – mondta az átlövő.

Az Elverum sorozatban nyolc norvég bajnoki címet nyert, hat éve állandó szereplője a Bajnokok Ligájának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik