Férfi kézi NB I: PLER-Budapest néven indul az új csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.20. 19:35
A PLER és az FTC férfi kézilabda-szakosztályainak két héttel ezelőtt bejelentett szétválást követően eldőlt, hogy előbbi csapat PLER-Budapest néven szerepel az NB I-ben.

A klub csütörtöki közleménye szerint az első osztálybeli indulás jogát, valamint a Budapest névhasználatot a pestszentlőrinci csapat örökölte.

A csapat edzője Zsiga Gyula lesz, akinek egy évvel meghosszabbították a szerződését. Ezen kívül a PLER-Budapest megállapodott a folytatásról Bakos György csapatkapitánnyal, és a következő szezonban is a gárdát erősíti Bak Sándor, Marczinkó Máté, Auth Márton, Jakub Mikita, Rév Mátyás és Zsiga Dénes.

Az FTC és a PLER két szakosztálya 2011-ben egyesült azzal a céllal, hogy együtt nagyobb eséllyel tartsák életben a fővárosi férfi kézilabdasportot, legalábbis az élvonal szintjén.

Az együttműködés előtt, a 2009/10-es idényben a PLER az ötödik, az FTC a kilencedik, míg a 2010–2011-es évadban az FTC a harmadik, a PLER pedig a nyolcadik volt. Az első közös szezonban (2010–2011) az FTC-PLER – mint egyetlen fővárosi NB I-es gárda – hetedik, legutóbb pedig ötödik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik