Komlón teljes a bizonytalanság (Fotó: Löffler Péter/Somogyi Hírlap, archív)

 

„Semmi okosat nem tudok mondani, még azt is csak találgatjuk, mennyire terheli meg a sportolók szervezetét a vírus. Nem egyszerű a helyzet” – nyilatkozta a klub közösségi oldalán Kilvinger Bálint vezetőedző.

A komlóiak az Eger legyőzésével kezdték a bajnokságot szeptember 5-én, ám ekkor többen is megfertőződtek. A csapat négy nappal később még pályára lépett Orosházán – és egy góllal kikapott –, azóta viszont sorra halasztja el a mérkőzéseit.

Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatója vasárnap a közösségi oldalán arról számolt be, már 12 játékosuk betegedett meg.

„Mivel még nem tudjuk, mikor jöhetünk ki a karanténból, ezért azt sem látom, mikor fogunk először együtt edzeni. Azt pedig végképp nem tudom, mikor fogunk először bajnokit játszani” – magyarázta Klivinger Bálint.

A magyar szövetség koronavírus-protokollja szerint akár négy-hat hetet is ki kell hagyniuk a fertőzött játékosoknak ahhoz, hogy újra megkezdhessék a munkát, de ez még nem jelent automatikus sportorvosi engedélyt a folytatásra.