Férfi kézi NB I: brazil és szerb játékos Orosházán

GAJDÁCS PÁLGAJDÁCS PÁL
Vágólapra másolva!
2018.01.08. 17:01
Két játékost igazolt a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Orosházi FKSE-Linamar a távozó Zoran Radojevics és Ivan Milas pótlására. A brazil Felipe Roberto Braz beálló poszton, míg a szerb Nikola Milosevics balátlövő pozícióban jelenthet erősítést. Előbbi játékossal fél plusz két év, utóbbival fél plusz egy éves szerződés köttetett.

A 198 centiméter magas és 107 kilogrammos dél-amerikai játékosa hétszeres brazil bajnok, kétszeres pánamerikai győztes Esporte Clube Pinheiros csapatátóligazolt Orosházára. 2011-ben és 2017-ben az amerikai kontinenst képviselték az IHF klubvilágbajnokságán, a Super Globe viadalon. Ez utóbbi versenyen Felipe Roberto Braz is jeleskedett, tavaly Katarban csapatával az előkelő 5. helyet szerezték meg. A 23 éves játékos Orosházára kerülését magánéleti szálak is motiválták, hiszen barátnője, a brazil válogatott Mélani Palaro Dias ősz óta a Szentes ob I-es női vízilabdacsapatának erőssége. Felipe Roberto Braz is jeleskedett, tavaly Katarban csapatával az előkelő 5. helyet szerezték meg. A 23 éves játékos Orosházára kerülését magánéleti szálak is motiválták, hiszen barátnője, a brazil válogatott Mélani Palaro Dias ősz óta a Szentes ob I-es női vízilabdacsapatának erőssége.

A 203 centis Nikola Milosevics (23) a szerbiai Zseleznicsar együttesétől érkezett.Előtte játszott a spanyol élvonalban, a Frigoríficos Morrazo Cangasban, ahol a2016–2017-es szezonban 26 találkozón 49 gólt szerzett. 2014-ben tagja volt a Szerb Kupát elhódító Zseleznicsar csapatának, de játszott a Radnicskiben, valamint a Metaloplasztika, a Crvena zvezda és az RK Borac Banja Luka csapataiban is.

A Bakó Botond vezette szakmai stábban is történt némi változás, hiszen Szikora Attila lesz a kapusedző, Berta Gábor a másodedzői teendőket látja el, s Szegedről érkezik Bubori Kornél, aki erőnléti edzőként dolgozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik