Nagy László visszavonult, majd a szlovénok elleni, júniusi két vb-selejtezőre visszatért a válogatottba (Fotó: Török Attila)

 

 

A 37 éves jobbátlövő közben a veszprémi vezetőséggel novemberben beszéli majd meg, hogy klubjában a pályán vagy a pályán kívül folytatódik-e a karrierje. Nagy úgy fogalmazott, hogy a sorsa az új edző, David Davis kezében is van.

„Nekem ez az utolsó évem papíron, viszont a klubvezetéssel novemberre tűztük ki azt az időpontot, hogy esetlegesen a jövőről beszéljek mint aktív kézilabdázó, vagy a pályán kívül segítsem a klub életét. Most David Davis érkezésével ez a dolog kicsit képlékennyé vált, illetve a normális az lenne, hogy az edző mondja meg, kivel szeretne dolgozni, vagyis az ő kezében is van a sorsom, és ebből adódóan majd meglátjuk, hogy hogyan folytatódik a karrierem” – nyilatkozta Nagy László a Sport24-nek.

„Én jól érzem még magam a bőrömben, mentálisan és fizikailag is, úgyhogy szeretnék még egy évet kézilabdázni, ez nyílt titok, meglátjuk, hogy az edző hogyan áll ehhez. Válogatott szinten pedig lesz egy világbajnokság, majd meglátjuk, hogy részese leszek-e annak a világeseménynek.”

Arra a kérdésre, hogy kész lenne-e rá, így válaszolt: „készülök rá”.

Közben a spanyol David Davis máris munkába állt Veszprémben. „Nem láttam még semmit a városból, hiszen az itt töltött időm nagy részében a Veszprém Arénában voltam. Elkezdtük a munkát a stábbal, a játékosoknak tartottam már edzéseket. Az első például több mint két órán keresztül tartott, amelyen nekiálltunk felépíteni a játékrendszert. Nincs sok időnk az ismerkedésre, már a Montpellier elleni találkozóra készülünk. Jelenleg semmi másra nem fókuszálok, mint hogy megismerjem az itteni folyamatokat, a játékosokat, és minél hamarabb összeszokjam velük.”

Davis mellett Gulyás István sportigazgatóként fogja össze a csapatot. „Nem jelentem ki, hogy hurráhangulat van, de az biztos, hogy egy lépcsőfokot feljebb léptünk. A srácok mosolyognak, bizakodva várják a hétvégi, Montpellier elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést. Dolgozik a társaság, és azt gondolom, hogy elindultunk a jó úton.”