Mikler Roland a Veszprém mezét a Szegedére cseréli (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, melyek szerint Mikler Roland a nyáron elhagyja a Veszprémet, és visszatér a Mol-Pick Szegedhez. Szerda délelőtt mindkét klub hivatalos honlapján erősítette meg a hírt, a válogatott kapus a nyártól három évre írt alá a Tisza-partiakhoz.

A 34 esztendős dunaújvárosi kapus 2010 és 2014 között Szegeden kézilabdázott, 2014 óta a Veszprémet erősíti. Mikler a bakonyiak alapembereként három bajnoki címet, négy Magyar Kupát és két SEHA-ligát nyert, valamint kétszer a Bajnokok Ligája döntőjébe is eljutott. Első veszprémi idényében megválasztották a BL legjobb kapusának.

A nyáron szerződésének lejártával Mikler Roland otthagyja a Veszprémet, és visszatér Szegedre. A veszprémiek – akiknél Sterbik Árpád lesz az egyik kapus az előttünk álló szezonban – egyelőre nem adtak hírt a válogatott kapus pótlásáról. 

A szegediek viszont igen: Marin Sego nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, így a 2019–2020-as szezonban Veszprém után a Tisza partján áll össze a Mikler, Alilovic kapusduó, a kapuvédők kerete Nagy Martinnal lesz teljes.