Férfi kézi: a Gyöngyös megkapja a támogatást, indulhat az El-ben

Vágólapra másolva!
2020.06.25. 21:52
Csütörtök este hivatalos Facebook-oldalon megjelent közleményben jelentette be a férfi kézilabda NB I márciusi félbeszakításakor a harmadik helyen álló Gyöngyös csapata, hogy a városi önkormányzat mai ülésén megszavazta az európai kupaszerepléshez szükséges 30 millió forintos támogatást, így ott lehet a következő idényben a nemzetközi kupaporondon.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Kézilabda-szövetség március közepén minden versenysorozata felfüggesztéséről döntött, majd április közepén arról is határozott, hogy a járványhelyzet miatt azok azonnal berekesztéséről is döntött, s nem hirdetett bajnokot, feljutók és kiesők sem lettek, pusztán a nemzetközi kupaindulókat határozta meg mindkét nem esetében, mégpedig az egy évvel ezelőtt, vagyis a 2018–19-es NB I-es bajnoki tabellák alapján.

Így a férfiaknál eredetileg a Csurgó indulhatott volna, ám a somogyi klub rendkívül sportszerűen felajánlotta a harmadik helyen álló Gyöngyösnek az új idényben új néven, kézilabda Európa-ligaként némileg átszervezett EHF-kupában az indulási jogot.

Ezt a gyöngyösiek köszönettel fogadták, de elsőre a sok bizonytalanság miatt még nem tudtak határozottan rábólintani a lehetőségre, ám néhány nappal később már jelezték, ha a hazai és a nemzetközi szövetség rábólint, vállalják.

Ezek után a gyöngyösi városi önkormányzaton volt a sor, hogy a nemzetközi induláshoz szükséges plusz támogatásról döntsön, s miután a képviselő-testület ma megszavazta a 30 millió forint támogatást, így már csak a nemzetközi szövetségen múlik, hogy indulhat-e a Gyöngyös a nemzetközi porondon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik