Férfi kézi: megérkezett Veszprémbe a BL-győztes beálló

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2019.08.09. 12:53
null
Megkezdte a munkát a Veszprémmel Rogerio Moraes Ferreira (Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid)
Megérkezett Veszprémbe a Pánamerikai Játékokon bronzérmet szerző brazil férfi kézilabda-válogatott beállója. Rogerio Moraes Ferreira történelmet írna a bakonyiakkal.

A Bajnokok Ligája-győztes játékos a Vardar Szkopjétól igazolt Magyarországra, ahol a Telekom Veszprémmel kötött 2+1 éves szerződést.

A 25 éves kézilabdázó csalódott, hogy Brazília nem tudta megnyerni a nemrég véget ért Pánamerikai Játékokat, s egyenes ágon nem jutott ki a jövő évi tokiói olimpiára. Ő maga sem tudja, mi történt.

„Mi voltunk a torna esélyesei, legalábbis a döntőbe jutásra biztosan, ahol az Argentínával való csatánkat várta mindenki. Végül kikaptunk Chilétől az elődöntőben, amiben senki sem hitt. Nem tudom, mi történt. Nem is tudok szavakat találni arra, amit most érzek, mivel az olimpián játszani hatalmas lehetőség lett volna, amit könnyebben elérhettünk volna, ha megnyerjük a Pánamerikai Játékokat. Nem tudom, mi történt, már csak a selejtezőben bízhatunk. Többet kell dolgoznunk, hogy jobbak legyünk a következő kontinenstornán” – fogalmazott Rogerio Moraes a Veszprém honlapjának adott interjújában.

A játékos azt is elmondta, célja, hogy történelmi BL-győzelemhez segítse a Veszprémet az előttünk álló idényben.

„Négy éve játszom Európában, és eddig minden évben sikerült final fourba jutnom. Ez az első számú célom, hogy visszajussak Kölnbe, és ismét megnyerjem. Én vagyok az első brazil, akinek sikerült BL-t nyernie, most pedig már két címem is van. Szeretném ezt a sorozatot továbbvinni. Történelmet akarok írni a Veszprémmel, az első Bajnokok Ligája-cím megszerzésével, ez nagyon fontos számomra és mindenki ezért fog dolgozni az egész szezonban. Ebben a két, vagy több veszprémi évemben keményen fogok dolgozni minden célomért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik