Férfi kézi: már nem a Barca-edző irányítja a románokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.14. 16:59
Hiába nyert hazai pályán egy góllal a román férfi kézilabda-válogatott Macedónia ellen, ez kevés volt a világbajnoki részvétel kiharcolásához. A találkozó után a románokat irányító spanyol szövetségi kapitány, Xavi Pascual lemondott a posztjáról.

„A csapatomnak és a szövetségnek is szeretnék köszönetet mondani. Miután hosszabbítottam Barcelonában, az új szerződésem nem teszi lehetővé a párhuzamos munkavégzést, ám a jövőben is nyitott vagyok bármilyen segítségnyújtásra, ha igény van rá” – mondta leköszönő beszédében Pascual, akinek még két évig érvényes volt a megállapodása a román szövetséggel, de nem tölti ki azt. „A csapatomnak és a szövetségnek is szeretnék köszönetet mondani. Miután hosszabbítottam Barcelonában, az új szerződésem nem teszi lehetővé a párhuzamos munkavégzést, ám a jövőben is nyitott vagyok bármilyen segítségnyújtásra, ha igény van rá” – mondta leköszönő beszédében Pascual, akinek még két évig érvényes volt a megállapodása a román szövetséggel, de nem tölti ki azt.

A vb-ről lemaradó románok a folytatásban is külföldi szakemberben gondolkodnak, azonban ezúttal klubtól független edzőt igazolnának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik