Férfi kézi: „Már négy-öt éve fontolgattam” – Sterbik Árpád visszavonul

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.01.20. 08:28
null
Sterbik Árpád az idény végén befejezi pályafutását (Fotó: Tumbász Hédi)
Bár korábban többször is cáfolta a sajtóban megjelenő, erről szóló híreket, nagyon úgy tűnik, hogy az idény végén visszavonul Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának kapusa. A 40 éves játékos a vehir.hu-nak beszélt a döntéséről.

 

„Boldog vagyok – kezdte Sterbik Árpád. – Ha a szívemre teszem a tenyeremet, azt kell, hogy mondjam már négy-öt éve fontolgattam ezt a lépést. Azonban mindig közbejött valami, ami miatt mégis maradtam. Félre ne értsenek, egy pillanatig sem bánom. A kézilabda az életem része lett, s ez így fog maradni azután is, ha a kapuban már nem én állok. A spanyol Rodrigo Corrales jövő nyári érkezésével ugyanis ki fog alakulni egy olyan kapustrió Veszprémben, amely nélkülem is stabilan biztonságot nyújt a játékostársaknak, s nem utolsósorban a szurkolóinknak is.”

„Két gyönyörű gyermek, s egy csodálatos feleség vár rám otthon. Miért is szomorkodhatnék? Szeretném, ha a szurkolóink sem tennék ezt, ugyanis messzire nem megyek: ha szükség lesz rám, akkor beugrásra kész leszek. Éppen ezért odafigyelek majd arra is, hogy véletlenül se csússzon fel plusz tíz kiló a pocakra!” – mondta Sterbik, aki hozzátette, benne van pakliban az is, hogy kapusedzőként folytatja tovább a bakonyi klub kötelékében.

A legendás kapus a magyar válogatott Eb-menetelésével kapcsolatban is elmondta a gondolatait.

„Nemhogy én, szerintem ezt még maga a stáb sem gondolta volna! Bárhogy is alakulnak a mérkőzések innentől fogva, ők már nyertek: tiszteletet legfőképpen! Azonban azt is hangsúlyoznom kell, hogy a tehetségük mellett egyébként mindenük megvolt a sikerhez: Chema Rodríguez támadásban, Nagy László védekezésben, míg Gulyás István mentális-lelki felkészítésben profi. Arról nem is beszélve – higgyék el nekem –, hogy rengeteget számít ám az is, ha hisznek az emberben…”

Sterbik 2018 nyarán tért vissza Veszprémbe (ahol korábban 2001 és 2004 között szerepelt), két évre szóló szerződést kötött. A világ- és Európa-bajnok kapus korábban a Ciudad Real, a Barcelona és a Vardar Szkopje kapuját is védte, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, a SEHA-ligát kétszer nyerte meg, négyszeres macedón és hétszeres spanyol bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik