Férfi kézi: majdnem klubrekordot fizetett a szlovén átlövőért a Veszprém

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 11:38
null
Borut Mackovsek (balra) a nyártól már Veszprémben bizonyíthat
Mint beszámoltunk róla, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata megszerezte a Celje válogatott balátlövőjét, Borut Mackovseket. A szlovén együttes ugyan nem hozta nyilvánosságra, pontosan mennyit kapott a játékosért, de annyit elárult, hogy a klub történetének második legnagyobb átigazolási összegéről van szó.

A Celje honlapján arról írt, hogy a szezon közben a PSG mutatott élénk érdeklődést Mackovsek iránt, de a kért átigazolási összeget nem állt készen kifizetni. Így lett a befutó a Veszprém (akit a szlovén honlap Európa második leggazdagabb klubjaként jellemez), amellyel hamar megegyeztek az üzlet részleteiről. A pontos összeget nem ismertették a szlovénok, csak annyi jegyeztek meg, hogy ez a második legmagasabb a klub történetében. A szlovénok hangsúlyozzák, hogy mindig is büszkék voltak saját nevelésű játékosaikra, akik közül jelenleg heten tartoznak az első kerethez.

Mackovsek 15 évesen került a Celjéhez, és hamar tagja lett a felnőttcsapatnak. Több külföldi csapatban is megfordult (játszott többek között a francia Montpellier-ben vagy a német Hannoverben és Eisenachban), de mindig visszatért Celjébe, legutóbb 2016-ban. Az elmúlt két szezon igazán jól sikerült a számára, ezért is keltette fel több európai élcsapat figyelmét, a következő szezonban már Veszprémben bizonyíthat.

Balátlövő poszton így igazán nagy lesz a választék Ljubomir Vranjes számára, amire szükség is lesz, mert a hírek szerint a magyar csapat újra részt fog venni a SEHA-liga küzdelmeiben (a magyar szövetség már megadta erre az engedélyt).

A bakonyiakkal kapcsolatos hír, hogy a kapuban Mirko Alilovicot váltó Sterbik Árpád már meg is érkezett Veszprémbe.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik