Férfi kézi: kétszeres világbajnok franciát igazolt a Veszprém!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 14:23
null
Kentin Mahé 2018 nyarától a Telekom Veszprémet erősíti (Fotó: AFP)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az irányítóként és balszélsőként is bevethető Kentin Mahét. A kétszeres világbajnok és olimpiai ezüstérmes francia játékos 2018 nyarán csatlakozik a magyar klubhoz, amelyhez három évre írt alá.

 

Mahé lehetséges érkezéséről már többször is hírt adtunk, a Veszprém most jelentette be hivatalosan a megszerzését.

Mahé gyerekként az AS Monaco és az ASPTT Nice csapataiban szerepelt, majd 2000-ben a TSV Bayer Dormagenhez szerződött, amelynél édesapja, az 1992-ben olimpiai bronzérmes és 1995-ben világbajnok, 297-szeres válogatott Pascal Mahé lett az edzője – írja a Veszprém hivatalos honlapja.

A Bundesligába 2008-ban került, első német élvonalbeli csapata a DHC Rheinland volt. 2011-ben a Gummersbachhoz igazolt, amellyel első évében KEK-döntőbe jutott. 2013 és 2015 között a Hamburgot erősítette, jelenleg pedig a Flensburg gárdájában játszik, és a csapat legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában.

A most 25 éves Mahé a francia juniorválogatott tagjaként a 2010-es Európa-bajnokság legértékesebb játékosának választották, emellett Gasper Marguccsal holtversenyben a gólkirályi címet is elhódította. A felnőttek között 2014-ben Európa-bajnok, 2015-ben és 2017-ben világbajnok, míg tavaly olimpiai ezüstérmes lett.

Mahé jövő nyáron csatlakozik a Veszprémhez, amelyhez 2021 júniusáig írt alá.

A további igazolásokat illetően a bakonyi klub sajtótájékoztató keretében értesíti a közvéleményt a jövő hét folyamán. Eddig a francia balátlövő William Accambray (PSG) és a norvég jobbátlövő Kent Robin Tönnesen (Füchse Berlin) érkezéséről lehetett hallani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik