Férfi kézi: Juhász István hiányosságokat lát a magyar képzésben

Vágólapra másolva!
2017.01.30. 08:38
Juhász István, a magyar férfi kézilabda B-válogatott szövetségi edzője a Digi Sport Reggeli Start hétfői adásában értékelte az A-válogatott franciaországi szereplését, valamint elmondta véleményét a hazai játékosképzéssel kapcsolatban.

„Vegyes érzéseim vannak a vb-vel kapcsolatban – kezdte értékelését Juhász István, a B-válogatott szövetségi edzője. – Voltak jó perceink, időszakaink, akadt jó félidőnk is, de összefoglalva tulajdonképpen egyetlen jó meccsünk volt. Reálisan nézve szerintem valóban 7-8. helyen vagyunk, ami világszinten nem rossz. A szakmai hátteret és munkát illetően vannak azonban hiányérzeteim.”Juhász István, a B-válogatott szövetségi edzője. – Voltak jó perceink, időszakaink, akadt jó félidőnk is, de összefoglalva tulajdonképpen egyetlen jó meccsünk volt. Reálisan nézve szerintem valóban 7-8. helyen vagyunk, ami világszinten nem rossz. A szakmai hátteret és munkát illetően vannak azonban hiányérzeteim.”

„Ha a játékoskeretet nézem, azt mondom, elindult egy folyamat, ami megfelelően előkészítette a generációváltást, sok fiatal, illetve beugró kiharcolta magának a helyet a válogatottban. Ami a problémát illeti, ezeket nem is a tehetségeinknél látom, még csak nem is az edzőknél, a magyar trénerek megítélésem szerint egyáltalán nem rosszak.”

„Ami gond, az az, hogy a játékosokat itthon mikor helyezzük a megfelelő közegbe, mikor helyezzük rájuk a nagy nyomást. A menedzsment a probléma. Sokszor túl korán kerülnek fiatalok olyan csapatba, ahol azonnal eredménykényszer van, holott ezeket a játékosokat még képezni kellene. A fejlesztőmunka hibádzik. A norvégoknál például épp ez az, ami nagyon működik, meg lehet nézni a játékosok magabiztosságát, hozzáállását.”

FÉRFI KÉZILABDA-VB, FRANCIAORSZÁG – AZ ÖSSZES EREDMÉNY EGY HELYEN

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik