Férfi kézi: Jícha visszatérhet a Kielhez, Toft Hansen távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.01. 17:30
null
Filip Jícha (jobbra) edzőként térhet vissza a Kielhez, míg René Toft Hansen (balra) elhagyja a német csapatot (Fotó: Nemzeti Sport)
Filip Jícha a következő szezontól segédedzőként szolgálhatja újra a Kiel férfi kézilabdacsapatát, amelyet elhagy René Toft Hansen, a dánok olimpiai bajnok beállója.

 

 

Alfred Gíslason, a Kiel vezetőedzője a Kieler Nachrichtennek adott interjúban több pletykára is reagált. Az izlandi szakember megerősítette, hogy a 2012 óta náluk játszó René Toft Hansen a nyáron elhagyja őket. Tudomása szerint a 33 éves beálló visszatér Dániába.

Két svéd játékos, a jobbszélső Niclas Ekberg és a balátlövő Lukas Nilsson ugyanakkor valószínűleg meghosszabbítja szerződését, és a következő szezontól újra a Kiel rendelkezésére állhat Filip Jícha. A csehek korábbi világklasszis balátlövője játékosként 2007 és 2015 között erősítette a német csapatot, ahonnan a Barcelonába igazolt, majd makacs sérülései miatt tavaly nyáron visszavonult.

„A tervek szerint Filip segédedzőként csatlakozik hozzánk a következő idényben” – nyilatkozta Gíslason a Kieler Nachrichtennek.

Ez megerősíti azokat a híreszteléseket, amelyek szerint 2019-től Jícha veheti át Gíslasontól a vezetőedzői szerepet, az izlandi mester szerződése ugyanis jövő nyáron lejár, és nem úgy tűnik, hogy a felek szeretnék azt meghosszabbítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik