„Fel sem fogtam, hogy mennyire súlyos a térdsérülésem.
Azt gondoltam, hogy mint korábban, pihenek egy hetet, aztán minden rendben lesz. Amikor a Csurgó elleni meccs másnapján elmondták, hogy hónapokig tartó rehabilitáció vár rám, nem hittem el, hiszen tudok sétálni, futni, játszottam is vele... Igaz, másnap bevizesedett a térdem, ilyen korábban nem fordult elő, ezért tartottam attól, hogy komolyabb a baj. De amikor az orvos közölte velem a diagnózist, az annyira szíven ütött, hogy el is sírtam magam”
emlékezett vissza az első térdsérülésére a 20 évesen NB I-es gólkirályi címet szerző kézilabdázó, akit akkor a Telekom Veszprém le is szerződtetett a Balatonfüredtől. 

Sok ideje azonban nem volt a bizonyításara a bakonyi gárdánál, s ő is tisztában volt vele, hogy a rehabilitáció után olyan klubban kell felépítenie magát, amelyben sok játéklehetőséget kap. Ekkor került kölcsönbe a Grundfos Tatabányához, ahol 2018 nyarán az első edzések egyikén rásérült a műtött térdére. Videónkban arról is beszélt, hogyan kezelte ezt a helyzetet, valamint szóba kerül az elképzeléseket felülmúló, 2020-as Eb-szereplés is. 

Arra a kérdésre pedig, hogy láthatjuk-e a még a jövőben Győri Mátyást veszprémi mezben, röviden, de határozottan így felelt:

„Reméljük!” 

Ha még többet szeretne megtudni a Tatabánya és a magyar válogatott 23 éves irányítójáról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét!