Férfi kézi: „Ez nagyon megérintett; a Veszprém több mint egy klub”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.18. 19:46
null
David Davis lassan a saját képére formálja a Veszprémet (Fotó: telekomveszprem.hu)
David Davis, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője értékelte az őszi szezont a klub hivatalos honlapjának. Az idény közben menesztett Ljubomir Vranjes helyét átvevő spanyol szakember elmondta, nagyon megérintette, a szurkolók mennyire szívükön viselik a csapat sorsát, ezért neki is keményen kell dolgoznia.

Davis az interjú elején kifejtette, nehéz volt a kezdet, mert az idő rövidsége és a sorozatos meccsek miatt csak apránként tudta bevezetni a saját rendszerét. Támadásba azt játszották, amit már tudott a csapat, a gondot inkább a védelem megszervezése jelentette. Márpedig közben „az elmúlt hat év legerősebb Szegedét” fogadták hazai pályán, és a Bajnokok Ligájában is jöttek a kemény ütközetek.

„Mindenki azt gondolta, hogy majd egy csapásra jó lesz a védelmünk, a régebbi spanyol edzők befolyása miatt, de ez sajnos nem így működik. Sokkal több idő kell ehhez. (...)Az első napokban a védelem és a kapusok nem igen értették, hogy mit mondok nekik, és sajnos a kapusok nem bíztak az előttük álló falban. Ezen sokat kellet dolgoznunk. A végére szerencsére mindenki tökéletes harmóniába került a rendszerrel. Támadásban mindenki ugyanúgy játszott, ott csak kisebb dolgokat változtattam, ami a különbséget jelentheti egy mérkőzésen.”

A spanyol szakember hozzátette, a játékosok felvették az edzések, a kondik és a videózások ritmusát, és a csapat tagjai egyénileg is erősítenek. Megindító volt megtapasztalnia, hogy klubnál dolgozók és a szurkolók mennyire a szívükön viselik a csapat sorsát.

„Azt láttam, hogy az irodában mindenki aggódott, a játékosok nem érezték jól magukat, mert szerették volna újra a kézilabda örömét és a győzelem ízét átélni. A szurkolók imádják ezt a klubot. Beszélgettem is néhányukkal, és elmondták, hogy mit jelent nekik a Veszprém. Félig angolul, félig magyarul, de megértettem a lényeget. Beszéltem egy orvossal is, aki elmondta, hogy a Veszprém az élete, és sírt az utóbbi eredmények láttán, viszont mióta Carlos és én ülünk a padon, sokkal vidámabb, és az eredmények is jobbak. Ez nagyon megindító volt számomra, mert itt rájöttem, hogy a Veszprém több mint egy csapat. Országszerte szeretik a csapatot, és majdnem mindennap beszélek emberekkel a klubhoz fűződő érzelmeikről. A csapat körül dolgozóknak is jobb a közérzetük. Ez engem nagyon megérint, mert már tudom, hogy nekem itt keményen kell dolgoznom, hiszen a Veszprém több mint egy klub.”

Davis eddig nem sokat látott Magyarországból, de idővel szeretne minél többet tudni a kultúránkról, és az itteni emberekről, valamint a nyelvet is igyekszik elsajátítani. A karácsonyt Kairóban tölti, mivel az egyiptomi válogatottal felkészülési tornán vesznek részt. Utána Spanyolországba utazik, ahol Valladolidban az édesanyja is meglátogatja, majd év elején folytatják az utolsó simításokkal a vb-felkészülést az afrikai válogatottal. Mint ismert, az egyiptomiak azonos csoportban szerepelnek a mieinkkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik