Férfi kézi: Én sosem adnám fel – Juan Carlos Pastor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.18. 23:10
A Telekom Veszprém otthonában aratott bajnoki győzelemmel, úgy tűnik, végleg maga mögött hagyta a korábbi gyengébb időszakot a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Juan Carlos Pastor vezetőedző a szegedma.hu-nak adott interjúban beszélt a Tisza-parti együttes eddigi szezonjáról.

„Én sosem adnám fel! Tudtam, hogy mik voltak a gondok és a megoldásokat is tudtam, tudom rá. Nekem az a feladatom, hogy megtaláljam a gondokra a megoldást. Ez úgy tűnik, sikerült is” – szögezte le Juan Carlos Pastor a szegedma.hu-nak, majd bővebben is kifejtette, hogyan sikerült túllendülni a tavalyi, gyengébb őszi szezonon.„Én sosem adnám fel! Tudtam, hogy mik voltak a gondok és a megoldásokat is tudtam, tudom rá. Nekem az a feladatom, hogy megtaláljam a gondokra a megoldást. Ez úgy tűnik, sikerült is” – szögezte le Juan Carlos Pastor a szegedma.hu-nak, majd bővebben is kifejtette, hogyan sikerült túllendülni a tavalyi, gyengébb őszi szezonon.

„A legfontosabb a hozzáállás, ha azzal minden rendben van, akkor én is nyugodtabb vagyok. Közelebb vagyok a játékosokhoz. Megpróbáltam ezt a szezon elején is, de van, amikor ez nem sikerül és van, amikor a játékosok elengedik magukat. Ez nem jó, és olyankor nekem is problémát jelent megtalálni azokat, akikben bízhatok, és akikben nem. Ugyanazt a taktikát csináltuk ősszel, amit most, csak akkor az apró részleteket nem tudtuk jól csinálni, most meg olajozottan működik a gépezet. Lehetett ebből az időszakból sokat tanulni, az ilyen helyzetek megedzik az embert. Ez olyan, mint az élet – tanulsz a jóból is és a rosszból is.”

„Most jönnek majd a legfontosabb meccsek, benne van a csapatban a tudás, csak jól kell koncentrálni és akkor meg lehet nyerni ezeket. Nagyon jól kell edzeni, fel kell készülni az ellenfelekre és azt megvalósítani a meccseken a begyakoroltakat. Megpróbáljuk a lehető legjobban feltérképezni az ellenfeleinket és a játékosoknak már csak az a dolguk, hogy fegyelmezettek maradjanak. Tudom, furcsán hangzik, amit mondok, de a sérülések is jól jöttek a csapatnak, hiszen ez jobban összekovácsolt bennünket és a játékosok is közelebb kerültek egymáshoz.”

Pastor hozzátette, hogy új projekt kezdődik a szegedi klubnál, amely 2021-ig tart, de az eddig bejelentett igazolásokon túl új neveket nem árult el, mint ahogy szerinte a saját szerződéséről is elég lesz akkor beszélni, ha megvívták a még csak most következő nehéz meccseket.

A teljes interjú itt olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik