Férfi kézi EHF-kupa: nem kaphat sztárcsapatot a Füred és a Tatabánya

Vágólapra másolva!
2018.10.15. 20:07
A Komló nem várhatja a harmadik selejtező kör keddi sorsolását a férfi EHF-kupában, mert a 32 közé jutásért kiesett a görög Olympiakosszal szemben, de a kiemelt Balatonfüred és a Tatabánya érdekelt lesz.

A Komló, vagyis Kilvinger Bálint edző jól felkészített együttese nem maradt alul a selejtező hét végén befejeződött körében, hiszen összesítésben döntetlen volt a két összecsapás végeredménye, ám a görögök több gólt lőttek Komlón. Hatalmas balszerencse – egy gólon múlott.

Emiatt kesergett is a komlóiak trénere, aki felidézte, hogy az előző bajnoki idényben ugyanígy egy gólon múlott, hogy csapata EHF-kupa-szereplést érő helyen végezzen – akkor sikerült.

A második számú európai kupában kiemeltként várja a következő forduló párosításainak keddi sorsolását a korábban ebben a sorozatban már többször szereplő és jó eredményeket elérő Balatonfüred, valamint a Tatabánya. Mellettük további 14 együttes kap ellenfelet a hét végén továbbjutottak közül.

Vagyis a Füred és a Tatabánya nem kerülhet szembe egymással, sem olyan kiváló gárdákkal,. mint a Kiel, a Füchse Berlin, a Magdeburg, a Hannover, a Logrono, a Granollers vagy a GOG Gudme.
Persze Csoknyai István és Vladan Matics edző nem bánná, ha csapata elkerülné a Velenjét, az Aalborgot, a Constantát, a Benficát, a Portót, pláne a Schaffhausent és a Pays d’Aix-t.

Az ebből a körből továbbjutó 16 csapatot november 29-én négyes csoportokba sorsolják.

A selejtező 2. köréből továbbjutók
Vojvodina (szerb), Selfoss (izlandi), Bocholt (belga), Karvina (cseh), Olympiakosz (görög), Velenje (szlovén), Aalborg (dán), Constanta (román), Drammen (norvég), Lions (holland), Maccabi Srugo (izraeli), Bern (svájci), Benfica (portugál), Porto (portugál), Schaffhausen (svájci, Császár Gábor), Pays d’Aix (francia).

A 3. körben csatlakozók:
Tatabánya, Balatonfüred, RK Nexe (horvát), TTH Holstebro (dán), GOG (dán), Logrono La Rioja (spanyol), Granollers (spanyol), Ciudad Encantada (spanyol), Saint-Raphaël (francia), Kiel (német), Hannover (német), Füchse Berlin (német), Magdeburg (német), Rabotnik (macedón), Azoty-Pulawy (lengyel), HK Malmö (svéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik