David Davis szerint együtt kell átlendülni a nehézségeken (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A szakember szerint bár jól kezdte a csapat a szezont, az utolsó tíz napban minden „radikálisan megfordult”. A veszprémiek a Bajnokok Ligájában előbb hazai pályán kaptak ki 37–31-re a Kieltől, majd idegenben 23–18-ra a Montpellier-től, a SEHA-ligában pedig a Rabotnik vendégeként szenvedtek szerdán 26–24-es vereséget.

A vezetőedző szerint a szezon elején Bresztben játszott és egy góllal megnyert SEHA-liga-mérkőzésen a kis különbség ellenére jó teljesítményt nyújtott a csapat. Később azonban, például a Tatabánya elleni tizenegy gólos győzelemnél nem volt elégedett azzal, ahogyan játszottak. A Rabotnik ellen elsősorban a harcosság hiányzott a csapatból – mondta.

David Davis nyugalomra és türelemre intett mindenkit, hiszen építeni kell a csapatot, a korábbi fontos emberek helyét újaknak kell átvenni, ami egy hosszú folyamat. Amikor nem mennek jól a dolgok, akkor pedig csapatként kell közösen átlendülni a holtponton – mondta. Hozzátette: sok idő van még a szezonból, és körülbelül öt-hat fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy beálljon egy csapat rendszere.

Kiemelte: tavaly, amikor ideszerződött, sokkal nehezebb volt a helyzet Veszprémben. Most van egy háttere a csapatnak, van egy 5–1-es és egy 6–0-s védekezési formájuk, tudja a csapat, hogyan kell támadni, hogyan kell védekezni, mindenki teljes erőbedobással dolgozik. Három meccs után is fel lehet állni, csak alkalmazkodni, dolgozni és hinni kell – mondta a Telekom Veszprém vezetőedzője.

Mirsad Terzic, a veszprémi klub játékosa szerint túl kell lépni ezen a tíz napon és a szombati meccset komolyan kell venni. „Minden percre szükségünk van a pályán ahhoz, hogy megmutassuk a csapat igazi arcát” – tette hozzá. Elmondta: az öltözőben négy ember tölt be kulcsszerepet. Lékai Máté, a csapatkapitány, aki mellett Sterbik Árpád, Andreas Nilsson és ő segítik vezérként a csapatot.

A Breszt elleni szombati meccsről David Davis megjegyezte: tudják már, hogy a Breszt a második csapatával érkezik Veszprémbe, de azt nem, hogy kik fognak játszani, ezért támpont nélkül nehéz felkészülni a mérkőzésre. Azonban „itthon játszunk és nyernünk kell, ez ennyire egyszerű” – jelentette ki. 

SZOMBAT

KÉZILABDA
FÉRFI SEHA-LIGA, ALAPSZAKASZ
20.45:
Telekom Veszprém–Meskov Breszt (fehérorosz) (Tv: Spíler1)