Egyelőre kérdéses, hogy Bodó Richárd ott lehet-e az Európa-bajnokságon (Fotó: Kovács Anikó, archív)

 

 pénteken dől el Lékai Máté sorsa

„A tervek szerint zajlik a felkészülésünk – mondta a Nemzeti Sportnak Gulyás István –, az osztrákok elleni zárt kapus meccset kihagyó Bodó Richárd egész héten velünk edzett, Lékai Máté pedig pénteken csatlakozik hozzánk. A Lékain elvégzett funkcionális tesztek azt mutatják, a határértéken mozog, de azt mindenki tudja, két hónapja nem edzett, nem játszott. Az utolsó pillanatig kivárunk a keret szűkítésével, folyamatosan konzultálunk az orvosokkal, habár a saját szemünkre is hagyatkozunk. Nem szeretnénk olyan játékosokat kivinni magunkkal, akik »félúton« vannak, csak egészséges, bevethető játékosokra számítunk az Európa-bajnokságon.”

 

„Köszönöm, jól vagyok – mondta Bodó Richárd, a Mol-Pick Szeged és a magyar válogatott játékosa. – Már Győrben tartózkodom, a válogatottal készülök. Alakul a vállam, egyre jobb állapotban van, rengeteg kezelést vettem fel, gyógytornára jártam, edzettem, szóval mindent megtettem azért, hogy rendbe jöjjek. Az, hogy játszom-e az Európa-bajnokságon, a napokban dől el, lesz még egy komoly orvosi konzílium, amelyen eldől a sorsom. Nem tudok jósolni, hogy minden rendben van-e, természetesen szeretnék játszani.”

A január 9. és 26. között Svédországban, Ausztriában és Norvégiában rendezendő kontinensviadalon 24 csapat vesz részt. Az együtteseknek a nyitó meccsüket megelőző napon kell kijelölni legfeljebb 16-os keretüket. A csoportkör, a középdöntő és a kieséses szakasz során is legfeljebb két új játékost lehet benevezni az eredeti, 28-as listáról.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 22 FŐS BŐ KERETE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA
KAPUSOK:
Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)
JOBBSZÉLSŐK: Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
JOBBÁTLÖVŐK: Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo – Németország), Máthé Dominik (Balatonfüred)
IRÁNYÍTÓK: Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)
BEÁLLÓK: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Telekom Veszprém)
BALÁTLÖVŐK: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja – Spanyolország), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló) BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

E-CSOPORT (MALMÖ)
01. 11. 16.00 Magyarország–Oroszország  
01. 11. 18.15 Dánia–Izland  
01. 13. 18.15 Izland–Oroszország  
01. 13. 20.30 Dánia–Magyarország  
01. 15. 18.15 Izland–Magyarország  
01. 15. 20.30 Oroszország–Dánia