Férfi kézi Eb-sel.: „Hiányzott Lékai Máté, de Juhász Ádám jól pótolta őt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.13. 09:44
Három alapembere nélkül is legyőzte a magyar férfi kézilabda-válogatott 21–20-ra a szlovákokat Vágsellyén, így az utolsó selejtezőmérkőzéstől függetlenül csoportelsőként jutott ki a 2020-as Európa-bajnokságra. A mérkőzés után a Lékai Máté távollétében első számú irányítóvá előlépett Juhász Ádám, illetve a négy gólt szerző Ancsin Gábor értékelt az NSO Tv-nek.

„Nyilván látta mindenki, hogynem játszottunk tökéletesen, nem játszottunk jólértékeltJuhász Ádám.– A védekezésünk azonban jól működött, a húsz kapott gól teljesen vállalható. Támadásban azért látszódott, hogya belső posztokon nem sokat játszottunk együtt,de a jó pillanatokban mindig talált valaki egy-egy gólt.Nagyon boldog voltam, hogy Lékai Máté távollétében ilyen sokat játszhattam a válogatottban.Igen, elfáradtam, amire rásegített a csarnokban tapasztalható hőség is. De ez édes teher, máskor is szeretnék így elfáradni.”

A tapasztaltabb játékosok közülAncsin Gáborígy látta az ezúttal több játéklehetőséget kapó fiatalok teljesítményét, illetveLékai Máté és Mikler Roland hiányáról is beszélt.

„Juhász Ádám hasznosan játszott, jól pótolta Lékai Mátét,nyilván azért várjuk őt vissza.Rosta Miklósnak is rengeteg jó megmozdulása volt,az övék a jövő.Lékai és Mikler Roland bármelyik csapatból nagyon hiányozna,de túl sok jót nem akarok mondani róluk, mert a végén még elszállnak maguktól. Viccet félretéve, természetesen szükség van a játékukra. De a győzelmet nélkülük is megszereztük, boldogok vagyunk.”

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
CSOPORTKÖR, 7. CSOPORT, 5. FORDULÓ
SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 20–21 (8–9)

Vágsellye, 1200néző.V:Bounouara, Sami (franciák)
SZLOVÁKIA:ZERNOVIC – Kovácech 2, Hruscák 3 (1), Duris 1, Machác 4, PROKOP 4, M. Briatka 3 (3).Csere:Paul (kapus), Kalafut 3, Guzy, Korbel, Bogár, Michalka.Szövetségi kapitány:Peter Kukucka
MAGYARORSZÁG:SZÉKELY – Hornyák 2, ANCSIN G. 4, SIPOS A. 1, Ligetvári 1, Bodó 2, Bóka 1.Csere:Borbély (kapus), JUHÁSZ Á. 3, Balogh Zs. 1 (1), Rosta 1, Szita, Kemény, Szöllősi Balázs 1, Máthé 4 (4).Szövetségi kapitány:Csoknyai István, Vladan Matics
Az eredmény alakulása. 6. p.:1–3.8. p.:3–4.21. p.:7–5.23. p.:8–6.34. p.:10–10.39. p.:10–14.48. p.:14–18.54. p.:18–18.59. p.:19-21
Kiállítások:8, ill. 6 perc
Hétméteresek:6/4, ill. 9/5
MESTERMÉRLEG
Peter Kukucka:
– Nagyon fáradt volt a csapatom, sok hibával játszott, heteseket is hibázott döntő pillanatokban. A magyarok is rengeteget rontottak, de hajszállal kevesebbet.
Csoknyai István:– A védekezésünkkel lehetek elégedettebb, és a második félidőben Juhász jól összefogta az együttest. A meccs első húsz percét el kell felejteni. Utána is főleg a küzdőszellemünk dominált, a játékunkon látszott, hogy több vezéregyéniséget nélkülöztünk.

6. (utolsó) forduló. Vasárnap
18.00:MAGYARORSZÁG–Olaszország
18.00:Oroszország–Szlovákia
A csoport állása:1. Magyarország 9 pont (+23), 2. Oroszország 5 (+9, 4 mérkőzés), 3. Olaszország 4 (–16, 4 mérkőzés), 4. Szlovákia 0 (–16)
A csoportok első két helyezettje, valamint a nyolc selejtezőcsoport négy legjobb csoportharmadikja vehet részt a 2020 januárjában sorra kerülő, norvég-osztrák-svéd közös rendezésű kontinensviadalon.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítják: SIMON JÓZSEF (Vágsellye, riport), MARTONOSI ÁRPÁD (percről percre), TÖRÖK ATTILA (Vágsellye, fotó), PUSZTAI VIOLA (Vágsellye, videó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik