Férfi kézi Eb: pénteken dől el Lékai Máté sorsa

Vágólapra másolva!
2020.01.02. 17:05
A szegedi Bodó Richárd váll- és a veszprémi Lékai Máté térdsérülése miatt csak később jelöli ki a január 9-én kezdődő Európa-bajnokságra utazó keretét Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Az osztrák–norvég–svéd közös rendezésű Eb-n az együtteseknek a nyitó meccsüket megelőző napon kell kijelölni legfeljebb 16 fős csapatukat, a mieink szombaton Csehország ellen Győrben tartják a kontinensviadal főpróbáját.

„A tervek szerint zajlik a felkészülésünk – mondta a Nemzeti Sportnak Gulyás István –, az osztrákok elleni zárt kapus meccset kihagyó Bodó Richárd egész héten velünk edzett, Lékai Máté pedig pénteken csatlakozik hozzánk. A Lékain elvégzett funkcionális tesztek azt mutatják, a határértéken mozog, de azt mindenki tudja, két hónapja nem edzett, nem játszott. Az utolsó pillanatig kivárunk a keret szűkítésével, folyamatosan konzultálunk az orvosokkal, habár a saját szemünkre is hagyatkozunk. Nem szeretnénk olyan játékosokat kivinni magunkkal, akik »félúton« vannak, csak egészséges, bevethető játékosokra számítunk az Európa-bajnokságon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik