Férfi kézi Eb: nagy tapsot kapott a magyar prezentáció

SIMON JÓZSEF (Bécs)SIMON JÓZSEF (Bécs)
Vágólapra másolva!
2019.06.28. 17:59
Az európai szövetség által Bécsben szervezett háromnapos kézilabda-esemény – BL- és férfi Eb-sorsolás, a 2020-as Eb-résztvevők vezetőinek szemináriuma – keretében magas szintű médiatanácskozást is tartottak, amelyen részt vett Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) olasz elnöke.

Ezen bemutatkoztak a szakíróknak a jövő évi kontinensviadal szervező városai, valamint a 2022-es, szlovák-magyar közös rendezésű férfi Eb-ről is sok szó esett. Ugyanis a magyar szervezőbizottság vezetője, Bíró Szabolcs 15 percben beszámolhatott az előkészületekről. Nagy tapsot kapott a látványos, vetítéses előadása, amelyet a torna jelmondata – „Nézz meccseket! Láss többet!” – köré épített.„Nézz meccseket! Láss többet!” – köré épített.

Ennek lényege, hogy az Eb nemcsak sportesemény, vagyis a meccsek sorozata lesz, hanem a két ország gazdag kultúrájának, temérdek látványosságának és különleges gasztronómiájának ünnepi bemutatása is. Még nem nyilvános, de az újságírók láthatták a 2022-es Eb hivatalos, szemet és labdát dobó kart stilizáló logóját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik