Hiába a jó védekezés, a spanyoloktól is kikapott a válogatott

NEDELYKOV TAMÁS (Varasd), HARMATH ÁKOSNEDELYKOV TAMÁS (Varasd), HARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 18:08
null
Balogh Zsolt veszi célba a spanyolok kapuját (Fotó: AFP)
A magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában nagy küzdelemben két góllal alulmaradt a legutóbbi döntős Spanyolországgal szemben. Mivel később a csehek nyertek a dánok ellen, nehéz helyzetbe kerültünk az utolsó kör előtt.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT (VARASD)
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 25–27 (12–13)
Varasd, 3400
néző. Vezette: Din, Dinu (románok)
MAGYARORSZÁG: MIKLER – LÉKAI 4 (3), Ancsin G., Ligetvári, Schuch, Dzsamali 2, Juhász Á. 1. Csere: BALOGH ZS. 5, Bodó 2, Vilovszki 1, Császár 1 (1), BÁNHIDI 6, Bartók D. 2, Szöllősi Sz. 1. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes
SPANYOLORSZÁG:
Corrales – Balaguer 2, Gurbindo 3, R. Entrerríos, J. Aguinagalde, Canellas, Rivera 4 (2). Csere: PÉREZ DE VARGAS 1 (kapus), Guardiola, FIGUERAS 4, Morros, A. DUJSHEBAEV 4, D. Dujshebaev, Sarmiento 3, Sole 2, ARINO 4. Szövetségi kapitány: Jordi Ribera
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–1. 11. p.: 4–4. 19. p.: 7–7. 23. p.: 7–10. 28. p.: 11–11. 35. p.: 13–15. 40. p.: 17–17. 44. p.: 19–19. 48. p.: 21–23. 57. p.: 24–25. 59. p.: 25–26
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Csehország–Dánia 28–27 (15–16)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország2259–40+194
2. Dánia21159–53+62
3. Csehország21143–59–162
4. MAGYARORSZÁG2250–59–90

A SZERDAI PROGRAM
18.15: Csehország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.30: Spanyolország–Dánia (Tv: Sport1)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az olimpiai bajnok dánoktól elszenvedett hétgólos vereség (32–25)után egy újabb nagyágyú, a legutóbbi Eb-döntős spanyol válogatott várt a mieinkre. Hétköznap lévén nem telt meg teljesen a varasdi aréna, de a nagyszámú magyar szurkolósereg így is garantálta a jó hangulatot.

Az első fordulóban kisebb sérülést szenvedő Schuch Timuzsin (felszakadt a szemöldöke, össze kellett varrni) ott volt a mieink kezdőjében, sőt, a védekezésbeli feladatai mellett újra beállóban is bevetette Ljubomir Vranjes. Mint ahogy Ancsin Gábor is támadásban megint a jobb szélen kapott szerepet.

Bár bosszantó technikai hibák is becsúsztak a játékunkba (a bal oldalon többször elpasszoltuk a labdát), ott tudtunk maradni a spanyolok nyakán, kétszer vezettünk is a meccs elején. 4–4 után azonban kettővel ellépett az ellenfél, ám jobban nem engedtük el az ibériai együttest.

Védekezésben nagy energiákat mozgósítottunk, a román játékvezetők azonban többször is addig engedték támadni a spanyolokat, amíg csak megtalálták az utat Mikler Roland kapujába. Vranjes első időkérése után Bodó Richárd góljával egyenlítettünk (7–7).

A spanyolok egyik kulcsemberét, Julen Aguinagaldét sérülés miatt hamar le kellett cserélnie Jordi Riberának, de a helyére beálló Adrian Figueras rendszeresen megjátszható volt, három gólt lőtt nekünk az első harminc percben.

Elég volt egyhuzamban néhány balszerencsés momentum (kimaradt ziccer, eladott labda, nem begyűjtött kipattanó), hogy háromgólos hátrányba kerüljünk. A 23. percben pályára lépett a dán meccs után a vállát fájlaló Bánhidi Bence, s nem sokkal később már be is talált. A játékrész hajrájához érve Gedeón Guardiola terült el a földön, majd a bokáját fájlalva támogatták le a kispadra.

A spanyolok védekezésben megnyitották a falukat, Alex Dujshebaev jött ki zavaróba, de ez nem törte meg a mieinket, a 28. percben 11–11-nél újra egyenlő volt az állás. A szünetben is könnyen lehetett volna egál, de Bartók Donát a dudaszó pillanatában zúgó kapufát lőtt, így 13–12-re mentek a spanyolok.

A folytatásban hamar egyenlítettünk, de utána megszenvedtünk a spanyolok nyitott védekezésével, míg az ellenfél egy emberelőnyt is kihasználva kétgólos vezetésre tett szert. Vranjes a 37. percben elégelte meg a látottakat, és kikérte a második idejét. Továbbra sem volt könnyű még csak helyzetbe sem kerülnünk, nagyon kellettek Bánhidi beállós góljai, amelyekkel ismét fel tudtunk jönni ikszre.

A vezetésért is támadtunk, azért volt különösen bosszantó, hogy nem éltünk a helyzettel, mert így újra nekünk kellett futni az eredmény után. De mentünk előre becsülettel, még ha ez néha azzal is párosult, hogy elkapkodtuk a befejezéseket. Alex Dujshebaev vette hátára a spanyol csapatot, de az erre a meccsre becserélt Aitor Arino is jól élt a helyzeteivel a bal szélen. A mieinknek folyamatosan mínusz kettőről kellett zárkóznia, miközben Szöllősi Szabolcsot is harcba küldtük.

Egymást és a közönséget is hergelték a magyar játékosok, az utolsó tíz perchez érve csak egy volt a különbség. Nem jött jókor Lékai Máté kiállítása, de átvészeltük ezt a két percet, majd hét játékossal támadtunk az egyenlítésért, a visszatérő veszprémi irányító azonban nem talált be. Bodót is kiszórták, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk az utolsó percekben, a spanyolok pedig rutinosan már nem engedték ki a kezükből a mérkőzést (25–27).

Ezúttal végig pariban voltunk az esélyesebbnek tartott ellenféllel, ezért csak dicséret illeti a magyar csapatot, még ha a vereség miatt keserű is volt a játékosok szája íze.

Az esti meccsen aztán a csehek meglepetésre 28–27-re legyőzték a dánokat. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott csak akkor jut tovább biztosan a csoportból, ha legalább négy góllal legyőzi szerdán 18.15-től a cseheket (egy esetleges hármas holtversenyben így előznénk meg a cseheket). Ha kevesebb góllal nyerünk, akkor azért kell szurkolnunk, hogy a dánok ne kapjanak ki a spanyoloktól. Ha nem verjük meg a cseheket, biztos, hogy számunkra befejeződik az Eb.

Ami a többieket illeti, a spanyolok és a dánok is már középdöntősök, előbbiek ráadásul két pontot mindenképpen visznek magukkal a következő körbe.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

A magyar válogatott legközelebb szerdán Csehország ellen lép pályára az Európa-bajnokságon. Tartsanak velünk akkor is, mára köszönjük a figyelmet, hamarosan jelentkezünk összefoglalónkkal!

Lékai Mátét választották a mérkőzés legjobbjának!

60. perc: Vége a mérkőzésnek! A magyar válogatott nagy erőfeszítéseket tett a sikerért, de hiába volt minden rendben a védekezéssel, a támadásbeli sok hiba megbosszulta magát.

60. perc: Balogh még ellövi a kezdés után félpályáról, kapufa.

60. perc: Sole belövi a szélről, ezzel megnyerik a spanyolok, 25–27!

60. perc: Passzív a spanyoloknál, sípszó, Ligetvári kap két percet… Fejbe vágta A. Dujshebaevet.

60. perc: Lékai belövi! 25–26!

59. perc: Canellas lövését Mikler nagyszerű reflexszel védte. Lékai harcolt ki hetest.

59. perc: 82 másodperc van hátra.

59. perc: Spanyol időkérés. Több ilyen már nem lesz…

59. perc: Entrerríos betörése belemenés-gyanús volt, de a bírók a spanyoloknak adtak szabadot.

58. perc: Lékai lövését blokkolták a spanyolok, a kipattanó az övék…

57. perc: Szép akció végén egy hát mögötti passzt vágott be Aribno.

57. perc: Bánhidi nagy passzt kapott beállóban, bevágta, 24–25!

56. perc: Rivera bevágta a hetest.

56. perc: Figueras lövését védte Mikler, de a bírók közbefújtak, kiszórták Bodót két percre és hetest adtak a spanyoloknak.

55. perc: Mikler nélkül támadunk, Juhász kisodródva balról a kapufát találta telibe…

55. perc: Balogh betört középre, majd a bal felsőbe vágta a labdát, 23–24!

54. perc: Entrerríos passzát Bodó fülelte le a szélen, és ezzel le is telt a spanyol előny. Ráadásul a végén még meg is kapjuk a labdát.

53. perc: Hátrányban kapus nélkül támadunk. Juhász tört be középen két ember között, újabb szabaddobás, de végül elveszik passzívért.

52. perc: A hetest belövik.

52. perc: Mindenki talpon, ennek örömére a bírók kiszórják Lékait két percre, és hetest adnak a spanyoloknak, merthogy Lékai belül védekezett…

52. perc: Sarmiento passza után Lékai és Sole ütköztek, a spanyol szélső véletlenül fejbe rúgta Lékait.

52. perc: Spanyol időkérés.

51. perc: Alex Dujshebaev lövését védte Mikler, de a bírók közbefújtak, mert Ligetváritól kapott egyet a fülére.

50. perc: Lékai belövi ezt is, 22–23!

50. perc: Lékai bejátszását Szöllősi nem tudja átvenni beállóban, a túloldalon Schuch védekezik remekül, belemenést fújnak nála. Lékai harcol ki hetest.

49. perc: Magyar időkérés.

49. perc: Balogh lövésre lendülő kezét megütik, csak szabaddobás.

48. perc: Végletekig kijátszott spanyol támadás végén Arino a bal szélről talál be, 21–23.

47. perc: Bánhidi a kapufát találja el, a spanyolok is rontanak, a gyors indításunkat most végre sikerül góllal befejezni, Szöllősi volt az, 21–22!

46. perc: Bartók rontja el az újabb magyar támadást, a túloldalon Arino büntet, megint kettő oda.

46. perc: Továbbra is üres a spanyol kapu, egyenlő a létszám, Dujshebaev használta ki, 20–21!

45. perc: Lékai belövi, 20–20!

45. perc: Canellas kapott két percet, mi pedig hetest.

44. perc: Letelt az előnyünk, marad fent az extra támadó, hét a hat ellen játszanak a felek és A. Dujshebaev lő óriási gólt átlövésből, 19–20!

44. perc: Lékai újabb jó passza után Balogh középről lövi a negyedik gólját, megint egyenlő.

43. perc: Bodó passza után Bánhidi ziccere után a labda éppen csak becsorog a kapuba, de bent van, 18–19.

42. perc: Entrerríos kapott két percet, miután lerántotta Császárt.

41. perc: Figueras kapott labdát a falban, befordult, gól, ráadásul megint gyorsan elszórtuk a labdát támadásban, így A. Dujshebaev betörése után már megint kettővel mennek… 17–19.

40. perc: Bánhidi! Megint egál, 17–17! Aztán Mikler védi Entrerríos lövését, de a gyors indítást kicsit elkapkodtuk, nem tudjuk átvenni a vezetést.

39. perc: Mikler! Canellas harcolt ki hetest, amit Mikler közreműködésével Sole a lécre pattintotta, onnan a labda a kapusunkhoz került.

39. perc: Bartók átlövi a spanyol falat, Pérez de Vargas csak beleérni tud, hárítani nem, 16–17.

38. perc: Sarmiento állítja vissza a kétgólos különbséget, 15–17.

37. perc: Lékai passzát Bánhidi valahogy összeszedte és bevágta, ez az, 15–16!

37. perc: Magyar időkérés.

36. perc: Arino is feliratkozott a gólszerzők közé, 14–16.

36. perc: Gyorsan válaszolunk: Lékai passza után Balogh érkezik a hatoson belülre mint egy gyorsvonat és nagy gólt ragaszt a léc alá, 14–15.

35. perc: Letelt Ancsin kiállítása. Passzívak vagyunk támadásban, és el is veszik a bírók öt passz után. Sole gyorsan be is köszönt a szélről, 13–15

34. perc: Hopp, egy kapusgól! Sajnos nem nálunk. Emberhátrányban kapus nélkül támadunk, az eladott labdát Pérez de Vargas kapus szedi fel, és az üres kapuba dobja, 13–14!

33. perc: Bodó megint mellé, a túloldalon Rivera a bal szélről a rövid alsó helyett a kapufát találja el, és az akció során szabálytalankodó Ancsint kiszórják két percre.

32. perc: Bodó próbálkozik betörésből, mellé, de belefújtak a bírók.

31. perc: Juhász villant! Feljött középre a szélről, labdát kapott, és óriási gólt lőtt, 13–13. A túloldalon A. Dujshebaev lőtt fölé egy betörés után.

31. perc: Mi kezdtük a második félidőt.

El ne felejtsük, Császár Gábor a 100. Eb-gólját szerezte, amikor bedobta az általa kiharcolt hetest.



A magyar gólszerzők az első félidőben: Balogh Zs., Dzsamali, Bánhidi, Bodó 2, Császár, Vilovszki, Bartók, Lékai 1.

A magyar válogatott rendkívül koncentrált védekezéssel kezdte a mérkőzést, amivel sikerült is meglepni az ellenfelet, ám támadásban már ugyanez az összpontosítás nem volt jellemző a mieinkre. A túl sok eladott labda és apró hiba eredményeképpen szinte az egész félidőben csak rohant az eredmény után a magyar válogatott.

1. FÉLIDŐ

30. perc: Nem sikerült az egyenlítés a végén, így 13–12-es spanyol vezetés mellett mennek szünetre a csapatok.

30. perc: Bánhidi tört be, két spanyol is belül védekezett, mégis csak szabaddobást kaptunk… Eladjuk a labdát, de Bodó visszaszerezte a hosszú indítást, és a végén Bartók lövése a kapufán csattant, majdnem felborította a kaput.

29. perc: Spanyol időkérés. És egy erősen demoralizáló kínaival jönnek vissza a folytatásra, Alex Dujshebaev volt a befejező.

29. perc: Bodó átlövésből is tud gólt lőni, 12–12!

28. perc: Sarmiento azonnal válaszol, 11–12.

28. perc: Na, talán most sikerül egyenlíteni… Igen! Császár bejátszása után Bánhidi beállóból eredményes, 11–11!

27. perc: Folytatjuk, passzívak a spanyolok. Két passz után el is veszik tőlük.

27. perc: Schuch miközben Alex Dujshebaevet szerette volna blokkolni, véletlenül összeakadt Guardiolával, akinek kifordult a bokája, ápolni kell.

26. perc: D. Dujshebaev lövését hárította Mikler! Bartók először lő a meccsen, meg is szerzi első gólját, 10–11!

25. perc: Sarmiento a kilencesről felugorva szerzi a 11. spanyol gólt, amire Bánhidi válaszolt: estében összeszedte a labdát, aztán bekotorta, 9–11!

24. perc: Be is lövi, 8–10.

24. perc: Császár kiharcolt egy hetest, belül védekeztek vele szemben.

23. perc: Rivera balról rontja Mikler eddig kiváló mutatóját, 7–10.

22. perc: Bodónak jó a bejátszás, ziccerből azonban a kapufát találja el, az ellentámadás végén Vilovszki már majdnem megszerzi a labdát, ami végül Gurbindóhoz kerül, ő meg köszönte szépen, 7–9!

21. perc: Gurbindo pattintott passza után Figueras ejti át a kapujából kirobbanó Miklert, 7–8.

20. perc: Mikler remek! D. Dujshebaev lövését védi. A támadásban aztán megint elszórjuk a labdát…

19. perc: EGÁL! Bodónak nyitottak jól utat a társak a baloldalon, ő betört a résbe és a hosszú felsőbe lőtt, 7–7!

19. perc: Magyar időkérés. A védekezésünk eddig többnyire rendben van, a támadásokon kell javítani. Passzívnál kértünk időt, még öt passzunk van.

18. perc: Ezt is elrontják a spanyolok, nálunk érkezik Császár irányítani. Az egyenlítésért mehetünk.

17. perc: Mindkét oldalon egy-egy eladott labda, jöhetnek a spanyolok.

16. perc: Bodó pattintott lövése fölé szállt, de belefújtak a bírók, marad a labda nálunk. Balogh felugrik lőni, de inkább Vilovszkinak játszik a szélre, s ő nem hibázik, ez volt az első gólja nagy tornán a magyar válogatottban, 6–7!

15. perc: Daniel Dujshebaev bejátszása után Balaguer talált be, 5–7.

14. perc: Entrerríos lövése után a labda a kapufán csattan, támadásunk végén Lékai vált Baloghgal, aki 7 méterről bezúdítja a labdát a léc alá, 5–6!

13. perc: Mikler újabb védése, felzárkózhatnánk egy gólra, de megint elszórjuk.

12. perc: Gurbindónál nem fújnak támadót, így be tud fordulni, és nem hibázza el a ziccerét – bezzeg Baloghnál befújják a belemenést a túloldalon, 4–6.

12. perc: Figuerast nem tudjuk tartani, 4–5.

11. perc: Balogh átlövésből a bal alsóba zúdít, 4–4!

10. perc: Rivera gyorsan meg is kezdi az előny kihasználását, 3–4!

9. perc: Dzsamalit könnyű síppal szórják ki a románok két percre, lebirkózta Gurbindót.

9. perc: Figueras újabb góljával 3–3.

8. perc: Ligetvári piszkált oda, megszerezzük a labdát. Eddig fantasztikusan védekezik a magyar válogatott. Aztán Lékai rossz passza után labdát csennek, és Figueras nem hibázza el a ziccert. Szerencsére a középkezdés után Lékai újabb passza jó Dzsamalinak, aki megint óriási gólt lő átlövőből, 3–2!

7. perc: Dzsamali rángatta meg Gurbindo mezét, sárga lap. Ancsin jól lép ki Canellasra, aztán Ligetvári blokkol remekül.

6. perc: Balogh labdaeladását szerencsére visszafújták a román bírók, így Dzsamali góljával már mi vezetünk! Nagy gól volt, átlövésből 2–1!

5. perc: Gurbindo újabb lövését most Mikler lábbal hárítja.

4. perc: Entrerríos páros lábról felugorva lő, de jól blokkol Schuch, a támadásunk azonban nem jó, Juhász veszti el.

3. perc: Gurbindo maradt üresen beállóban, Lékai 12 másodpercen belül válaszol, 1–1!

2. perc: Dzsamalinál fújtak belemenést, elveszítjük a labdát.

2. perc: Mikler védéssel mutatkozik be! Aguinagalde fordult le emberéről, Mikler azonban jól zárta a szöget.

1. perc: Nálunk Mikler véd, Ligetvári határozottan védekezik Canellasszal szemben, sárga lap.

1. perc: A spanyolok kezdték a mérkőzést.

A mieink tiszta pirosban játszanak, a spanyolok tiszta fehérben.

Himnuszok, elsőként a magyar, aztán a spanyol.

Egyesével mutatják be a játékosokat. A spanyoloknál Aitor Arino új ember, Ángel Fernández helyett került be a keretbe.

Fontos: a vállsérüléssel bajlódó Bánhidi Bence vállalja a játékot.

Majd a spanyol lobogó mögött a legutóbbi Eb-n ezüstérmet szerző ellenfél is megérkezik a pályára.

Köszöntjük olvasóinkat! Jönnek a csapatok, elsőként a magyar zászló mögött a mieink.

ÉRDEKESSÉGEK

A magyar csapat kapitánya, Schuch Timuzsin szemöldöke a dánok ellen felrepedt, a sérülést néhány öltéssel össze kellett varrni. Bánhidi Bence a vállára kapott ütést, de folyamatosan kezeli az egészségügyi stáb, és a csapattal együtt edzett vasárnap.

„Aki tisztában van az erőviszonyokkal és reálisan látja a helyzetünket, tudja, hogy a keret egy része még nem rendelkezik kellő nemzetközi tapasztalattal, és nem tudunk egy teljes meccset ugyanazon a magas színvonalon végigjátszani” tekintett vissza még az első fordulóra Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Ha hatvan percen keresztül jól játszanánk az olyan erős csapatok ellen, mint amilyen Dánia vagy Spanyolország, akkor ott lennénk az éremcsatákban. Azt látni kell, hogy még nem tartunk itt” – szögezte le a kapitány.

A spanyolok elleni a legutóbbi tétmérkőzésünkön szoros vereséget szenvedtünk: 2016-ban a lengyelországi Eb középdöntőjében 31–29-re kikapott a magyar válogatott, amely legutóbb a 2012-es Eb-n szerzett pontot a mai ellenféllel szemben (24–24), akkor szintén a csoportkör második fordulójában találkozott a két csapat. Az eddigi utolsó magyar győzelem a spanyolok ellen 2008-ban született, a norvégiai Eb-n 35–28-ra nyertünk.

„Kíváncsi vagyok, mire megy a magyar válogatott ezen az Eb-n azok után, hogy hosszú évek óta először Nagy László nincs ott a csapatban. Rajta kívül is vannak kiváló magyar játékosok, akiket jól ismerünk a Bajnokok Ligájából. A magyar határ közelsége miatt sok magyar szurkoló jött el Varasdra, a hazai pálya mindig előnyt jelent egy csapatnak” – ezek a spanyol válogatott Alex Dujshebaevnek a szavai az esti meccsel kapcsolatban. Vele és testvérével helyszíni tudósítónk Nedelykov Tamás beszélgetett hosszasan.

AZ 1. FORDULÓBAN TÖRTÉNT
Spanyolország–Csehország 32–15 (16–9)
Dánia–Magyarország 32–25 (14˜–12)

ELLENFÉLNÉZŐ: SPANYOLORSZÁG
Olimpia:
3. (1996, 2000, 2008), 5. (1980, 1992), 7. (2004, 2012), 8. (1984), 15. (1972)
Világbajnokság: 1. (2005, 2013), 3. (2011), 4. (1996, 2003, 2015), 5. (1986, 1990, 1993, 2001, 2017), 7. (1997, 2007), 8. (1982), 10. (1978), 11. (1995), 13. (2009)
Európa-bajnokság: 2. (1996, 1998, 2006, 2016), 3. (2000, 2014), 4. (2012), 5. (1994), 6. (2010), 7. (2002), 9. (2008), 10. (2004)
A magyarok elleni mérlege: 18 győzelem, 5 döntetlen, 12 vereség
Legutóbbi mérkőzés (2016. január 26., Wroclaw, Eb-középdöntő): Spanyolország–Magyarország 31–29 (15–15)
Magyarország:
Mikler – Hornyák, Nagy L. 9, Nagy K. 5, Bánhidi 2, Bodó 3, Iváncsik G. 1.
Csere: Bartucz (kapus), Schuch 1, Borsos T., Gazdag 2, Faluvégi 1, Dzsamali 3, Zubai Sz. 1,
Ancsin G. 1, Pásztor Á. Szövetségi kapitány: Talant Dujsebajev

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE – NÉVJEGYEK ÉS RÖVID JELLEMZÉSEK ITT!
KAPUSOK:BORBÉLY Ádám (Wisla Plock – Lengyelország), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
JOBBSZÉLSŐ:HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)
JOBBÁTLÖVŐK:ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo – Németország)
IRÁNYÍTÓK:CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
BEÁLLÓK:BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya), VILOVSZKI Uros (Székelyudvarhelyi KC – Románia)
BALÁTLÖVŐK:BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
BALSZÉLSŐ: JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
Szövetségi kapitány:Ljubomir VRANJES
TARTALÉKOK:
FEKETE Dávid (CYEB Budakalász, balszélső), ORSZÁGH Ádám (Dabas KC VSE, jobbszélső)

A SPANYOL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Gonzalo PÉREZ DE VARGAS (Barcelona), Rodrigo CORRALES (PSG Handball – Franciaország)
Jobbszélsők: Ferran SOLE (Fenix Toulouse – Franciaország), David BALAGUER (Nantes – Franciaország)
Jobbátlövők: Alex DUJSHEBAEV (Vive Kielce – Lengyelország), Eduardo GURBINDO (Nantes – Franciaország)
Irányítók: Raúl ENTRERRÍOS (Barcelona), Daniel SARMIENTO (St. Raphael Var – Franciaország), Daniel DUJSHEBAEV (Celje – Szlovénia)
Beállók:
Julen AGUINAGALDE (Vive Kielce – Lengyelország), Gedeón GUARDIOLA (Rhein Neckar Löwen – Németország), Adrian FIGUERAS (Granollers)
Balátlövők: Joan CANELLAS (Vardar Szkopje – Macedónia), Viran MORROS (Barcelona)
Balszélsők: Valero RIVERA (Barcelona), Aitor ARINO (Barcelona)

AZ EB-CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Split): Horvátország, Svédország, Szerbia, Izland
B-csoport (Porec): Franciaország, Fehéroroszország, Norvégia, Ausztria
C-csoport (Zágráb): Németország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia
D-csoport (Varasd): Spanyolország, Dánia, Csehország, MAGYARORSZÁG
Mindegyik csoport első három helyezettje jut be a középdöntőbe, a magyar válogatott továbbjutása esetén a középdöntős mérkőzéseit is Varasdon játssza.

A középdöntő mérkőzésnapjai a CD-ágon: 2018. január 19., 21., 23. és 24.
A középdöntő-mérkőzések kezdési időpontjai: január 19-én, 21-én és 23-án 18.15 és 20.30, január 24-én 16.00, 18.15 és 20.30.

Az elődöntő mérkőzésnapja, és az 5. helyért: 2018. január 26.
Döntő, 3. helyért: 2018. január 28.

A középdöntő helyszínei: Zágráb, Varasd
Az elődöntő, a döntő és a helyosztók helyszíne: Zágráb

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik