Férfi kézi Eb: Gulyás István a kapitány, ő a főnök – Chema Rodríguez

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 15:15
null
Chema Rodríguez (balra) szerint próbálnak új impulzusokat adni a játékosoknak (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Chema Rodríguez másodedző szerint a szakmai stáb tagjai próbálnak új impulzusokat adni az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak.

„Gulyás István a szövetségi kapitány, ő a főnök. Nagy László és én próbálunk neki segíteni, és megosztjuk a felelősséget” – mondta José Mária Rodríguez Vaquero, sportági becenevén Chema az Eb hivatalos honlapjának.

Hozzátette, próbálnak új impulzusokat adni a játékosoknak taktikailag, illetve igyekeznek elősegíteni, hogy fejlődjenek és alkalmazkodjanak a különböző játékhelyzetekhez.

A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd legyőzte Szlovéniát, így továbbra is versenyben van az elődöntőbe kerülésért és az olimpiai selejtezőtornára jutásért. A csapat kedden (ma) 20.30-tól Svédországgal, szerdán 16 órától Portugáliával találkozik.

Rodrígueznek az izlandiak elleni mérkőzést követő öltözői beszéde bejárta a világhálót, elismerő, lelkesítő szavaival tovább növelte népszerűségét.

„Felváltva beszélünk a játékosokhoz, csak az én szavaimat felvették. Legutóbb Nagy László tartott beszédet, és a kapitány is nagyszerű munkát végez, mindannyian megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni a srácokból” – magyarázta.

Az edző hangsúlyozta, a válogatott erőssége, hogy valóban csapatként működik, a szakmai stáb és a játékosok egységet alkotnak.

A világbajnoki arany- és Európa-bajnoki ezüstérmes spanyol kézilabdázó 2012 és 2017 között a Telekom Veszprémet erősítette, és még mindig aktív, jelenleg a francia másodosztályú USM Saran játékosa.

Rodríguez úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda a spanyol stílust választotta, hiszen a Veszprém és a Szeged vezetőedzője is spanyol, a válogatottnak is voltak spanyol szövetségi kapitányai, és természetesen ő is ezt a vonalat képviseli.

„Mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, de elárulhatom, fantasztikus lenne számomra, ha Spanyolországgal játszhatnánk. Nagyon sok barátom van ott, az nagyszerű meccs lenne, számunkra pedig egy nagyszerű teszt. Ők a legkeményebb ellenfelek, akikkel most találkozhatunk” – magyarázta.

Hozzáfűzte, azért is örülne a spanyolok elleni mérkőzésnek, mert az azt jelentené, hogy a magyar együttes története legjobb Európa-bajnoki eredményét elérve elődöntős.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
2. CSOPORT (MALMÖ)
16.00:
Portugália–Szlovénia (Tv: Sport1)
18.15: Norvégia–Izland (Tv: Sport1)
20.30: MAGYARORSZÁG–Svédország (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia 3 3 93–77 +16 6
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 82–82 0 4
3. Szlovénia 3 2 1 79–75 +4 4
4. Izland 3 1 2 73–79 –6 2
5. Portugália 3 1 2 88–87 +1 2
6. Svédország 3 3 64–79 –15 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE – NÉVJEGYEK ÉS RÖVID JELLEMZÉSEK ITT!
KAPUSOK: Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
JOBBSZÉLSŐK: Fekete Bálint (Cuenca – Spanyolország), Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
JOBBÁTLÖVŐK: Balogh Zsolt (Tatabánya), Máthé Dominik (Balatonfüred)
IRÁNYÍTÓK: Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)
BEÁLLÓK: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya)
BALÁTLÖVŐK: Ligetvári Patrik (La Rioja – Spanyolország), Nagy Bence (Ferencváros), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
BALSZÉLSŐ: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)
Szövetségi kapitány: Gulyás István
Edző: Chema Rodríguez
Csapatmenedzser: Nagy László

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik