Férfi kézi Eb: „Ez történik, ha túlhajtanak” – sérülés a norvég alapembernél

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.20. 16:39
null
Magnus Röd a középdöntőben már nem játszhat (Fotó: AFP)
Az Európa-bajnokságra hátra levő részére elveszítette egyik alapemberét a norvég férfi kézilabda-válogatott. Magnus Röd a svédek ellen 23–20-ra megnyert találkozón szenvedett lábsérülést, és az orvosi vizsgálatok alapján már biztosan nem állhat csatasorba a tornán – írja a norvég csapatorvosra, Thomas Torgalsenre hivatkozva a tv2.dk.

 

A 22 éves Röd eddig minden meccsen lehetőséghez jutott és 12 góllal segítette az együttesét.

„Ez történik, ha rövid idő alatt túl sokat kell játszani” – idézte az orvost a dán Tv2, aki szerint a várható felépülési idő 3-4 hét is lehet.

A Flensburg jobbátlövője már az Eb előtt csípősérüléssel küzdött, ami miatt klubedzője azt szerette volna, ha kihagyja a tornát. Aztán a mieink elleni meccsen a jobb kezén sérült meg az egyik ujja, majd jött a lábsérülés a svédek ellen.

„Az ember tényleg próbál mindenre felkészülni, de aztán jön egy ilyen szerencsétlenség, és kuka az egész. Nincs mit tenni, próbálok előre nézni, nagyon szerettem volna segíteni a csapatnak az elődöntőben, és ha úgy alakul, a fináléban” – fogalmazott Röd.

A norvégok kedden Izland ellen lépnek pályára, és egy újabb győzelemmel matematikailag is bebiztosíthatnák a helyüket a legjobb négy között, igaz, ehhez a szlovén és a magyar válogatott, egyikének legalább ki kell kapnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik