Férfi kézi Eb: a szlovénok fellebbezését is elutasították

Vágólapra másolva!
2018.01.17. 13:14
null
Hiába a szlovén tiltakozás, maradt döntetlen a németek elleni meccs végeredménye (Fotó: AFP)
A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság versenybírósága elutasította a szlovén szövetség fellebbezését, amit azután fogalmaztak meg, hogy tegnap nem értek célt a németek elleni meccs végén történtek miatti óvásukkal.

A másodfokon eljáró szerv ezzel fenntartotta a korábbi döntést, amely megerősítette a Szlovénia–Németország csoportmérkőzés 25–25-ös végeredményét.

Az indoklásban újra megismételték, hogy a játékvezetők döntése a tényálláson alapult, és a videobíró segítségét is igénybe vehették. A döntésük ettől fogva végleges, így a fellebbezést elutasították.

Mint ismert, a hétfői találkozón a szlovénok Blaz Janc hat másodperccel az összecsapás vége előtt szerzett góljával 25–24-re vezettek, ám miközben már ünnepeltek, megakadályozták a németek középkezdését. Emiatt a bírók a lefújás után (!) – tízperces videózást követően – kiállították a vétkes szlovént, a veszprémi Blaz Blagotinseket, hétméterest ítéltek, amelyet Tobias Reichmann értékesített, így egyenlített Németország.

Az óvás elutasítása után a szlovénok arról beszéltek, hogy a CAS-hoz is elmennek az üggyel, és az Eb-től való visszalépést is fontolóra veszik. Nagy kérdés, most, hogy a fellebbezés után sem változott az ügy kimenetele, valóban beváltják-e a fenyegetésüket, ami minden bizonnyal súlyos büntetéssel járna. Az EHF három évre kizárná a szlovén válogatottakat és klubcsapatokat minden általa szervezett eseményről, amely végső soron azzal is járna, hogy a szlovénok biztos nem lehetnének ott a tokiói olimpián.

A szlovén szövetség 15 órától tart kihelyezett elnökségi ülést Zágrábban, majd várhatóan 16 órától sajtótájékoztatón számol be a fejleményekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik