Férfi kézi Eb: a norvégok 7000 eurójába került Sagosen alsója

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.19. 17:40
null
Sander Sagosen kompressziós alsója fekete volt a négy meccsen, ezért fizetnek a norvégok (Fotó: nrk.no)
Rendhagyó okból bírságolta meg az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a norvég válogatottat. A csapat, amely eddig mindegyik meccsét megnyerte a 2020-as Európa-bajnokságon, ugyanis mind a négy találkozóján vétett az EHF szabályzata ellen: a játékosok nem azonos színű(!) aláöltözetet viseltek a mezeik alatt.


Az nrk.no beszámolója szerint a probléma Sander Sagosen kompressziós nadrágjával volt, amely fekete színű, ezzel szemben több társa is sötétkék alsót hord a szintén sötétkék rövidnadrág alatt…

Erik Langerud, a norvég szövetség főtitkára elárulta, tudtak arról, hogy nem felelnek meg az EHF előírásainak, ugyanakkor az Eb alatt már nem tudtak módosítani a csapat felszerelésein.

„Az első alkalom 1000 eurós bírságot jelentett, a további meccsek 2000 eurót. Nem lett volna rossz másra költeni ezt a pénzt.”

„Ez egy teljesen életszerűtlen, idióta szabály – idézi a büntetés kapcsán a korábbi válogatott játékost, Håvard Tvedtent a lap. – A játék szempontjából teljesen lényegtelen a színkérdés. Ha olyasmiről lenne szó, ami valódi előnyt jelent, akkor érteném. De az alsó színe? Teljesen észszerűtlen dolog ilyesmivel foglalkozni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik