Férfi kézi Eb: A hibák elnyomták az akarásunkat – Mikler

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.21. 22:52
null
Győri Mátyás részben a saját felelősségének érzi a svédek elleni enervált támadójátékot (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott 24–18-ra kikapott a társházigazda Svédországtól az Európa-bajnokság középdöntőjének 3. fordulójában. A mérkőzés után Gulyás István szövetségi kapitány mellett Mikler Roland, Sipos Adrián, Győri Mátyás és Szita Zoltán értékelt a Sport Televíziónak.

 

Kicsit fásultabbak voltunk, mint legutóbb. A fásultság alatt a bizonytalanságot értem. Támadásban nem találtuk a megfelelő távolságot, vagy közel kerültünk a svédek falához, vagy pontatlanok voltak a lövések. A védekezésünkkel különösebb gond nem volt, a huszonnégy kapott gól nem olyan sok. Támadásban akadozott a gépezett, de mindenki tette a dolgát, senkire sem lehet panaszunk” – értékelt Gulyás István szövetségi kapitány a Sport Televízió kamerája előtt.

A szakember elismerte, a játékosok fejében ott motoszkálhatott, hogy mekkora lehetőség kapujában állnak azzal, hogy még harcban vannak az elődöntőért.

Az első félidőben biztosan volt teher a fiúkon, de a szünetben megbeszéltük, hogy ezt felejtsük el. Élvezniük kell ezeket a pillanatokat, mosolyogjanak. Most minél gyorsabb módon pihenés és regenerálódás vár ránk, fel kell töltenünk az akkumulátorokat, folyadékot, szénhidrátot, fehérjét bevinni a szervezetbe” – tette hozzá Gulyás.

Mikler Roland – aki 37 százalékos hatékonysággal védte a magyar kaput (14 védés/38 lövés) – szerint az akarással nem volt gond, és különösebb kivetnivalót a védekezésben sem talált.

Elöl nem mentek be azok a helyzetek, amik eddig igen, ez jelentette a különbséget. A hatgólos vereségtől függetlenül nagyon jó mérkőzést játszottunk, az ilyen meccsekre is szükség van, ebből is tanulni fogunk. A svédeken azt éreztem, hogy bizonyítani és nyerni akarnak. Mi talán jobban akartuk a sikert, de a hibák elnyomták az akarásunkat” – mondta Mikler, aki természetesen nem repdesett a boldogságtól, hogy szerdán a magyar válogatott vívja a játéknap első mérkőzését, a Portugália elleni találkozónk 16 órakor kezdődik.

Ha azt nézzük, hogy kikaptunk, akkor nem volt annyira jó a védekezésünk – kezdte Sipos Adrián. Mikler Rolinak sokat köszönhettünk, hellyel-közzel működött is a védekezésünk, de sok lerohanásgólt kaptunk. Ha támadásban biztosabban játszunk, könnyebb lett volna a védekezés is. Talán most jött ki rajtunk az a fáradtság, ami eddig nem látszódott, mind fizikai értelemben, mind koncentrációban. Remélem, szerdára összeszedjük magunkat, és mindenre, a kipattanókra és a lövésekre is oda tudunk figyelni. A portugálokra eddig csak nagyon-nagyon picit, öt-tíz százalékban tudtunk készülni, de ha azt tudjuk nyújtani, amit eddig, akkor van keresnivalónk.”

Győri Mátyás, a magyar válogatott (egyik) irányítója részben magára vállalta a felelősséget a halovány támadójáték miatt.

Nagyon enerváltan támadtunk, ami elsősorban a két irányító hibája, ezt magunkra vállalom. Gyorsabban és szervezettebben kellett volna játszani. Nagyon fáradtak vagyunk már, de a svédek is azok voltak, mégis könnyű gólokat lőttek. Ilyen apró hibákat nem követhetünk el. Valahonnan erőt kell merítenünk, bízunk benne, hogy a portugálok ellen a szívünk visz majd előre minket” – mondta Győri.

Szita Zoltán úgy véli, fegyelmezetlenül játszottunk, hiányzott a koncentráció a játékunkból, de nem szabad sokat foglalkozni ezzel a vereséggel, hanem gőzerővel készülni kell a Portugália elleni összecsapásra.

Ha a mieink szerdán, a záró körben pontot szereznek a portugálok ellen, biztosan szerepelhetnek majd az olimpiai kvalifikációs tornán. Ha le is győzik a portugálokat, Norvégia pedig nyer Szlovénia ellen, akkor elődöntőbe jut a magyar válogatott. Minden más eshetőségről ide kattintva olvashat!

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
2. CSOPORT (MALMÖ)

MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 18–24 (9–10)
Malmö, 9000 néző. V: Horácek, Novotny (csehek)
VÉDORSZÁG: APPELGREN – Lagergren 3, Chrintz 1, J. GOTTFRIDSSON 5, Darj, Ekdahl de Rietz 1, PELLAS 5 (1). Csere: A. NILSSON 4, F. Pettersson, L. Nilsson 2, Arnesson 1, D. Pettersson 2. Szövetségi kapitány: Kristján Andrésson
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Hornyák, Máthé 3, Sipos A., Bánhidi 3, Szita 4, Győri M. 2. Csere: Bóka 1, Balogh Zs. 2 (1), Fekete B. 1, Nagy B. 1, Ligetvári 1, ifj. Rosta M. Szövetségi kapitány: Gulyás István
Az eredmény alakulása. 10. p.: 2–4. 20. p.: 4–5. 23. p.: 6–5. 27. p.: 8–8. 40. p.: 14–12. 44. p.: 15–15. 48. p.: 18–18.
Kiállítások: –, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Portugália–Szlovénia 24–29(15–14)
Ld:André Gomes 6, ill. Janc 7
Norvégia–Izland 31–28(19–12)
Ld:Sagosen 9, ill. Gudmundsson 5

A SZERDAI PROGRAM
16.00: MAGYARORSZÁG–Portugália (Tv: Sport1)
18.15: Norvégia–Szlovénia (Tv: Sport1)
20.30: Izland–Svédország

A II. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia 4 4 124–105 +19 8
2. Szlovénia 4 3 1 108–99 +9 6
3. MAGYARORSZÁG 4 2 2 100–106 –6 4
4. Portugália 4 1 3 112–116 –4 2
5. Izland 4 1 3 101–110 –9 2
6. Svédország 4 1 3 88–97 –9 2

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Vincze Szabolcs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik