Mocsai Lajos szerint két alternatíva van a férfiválogatottnál

 

 

„A vébén a viszonylagos jó csoportbeosztás miatt lehetőség nyílik egy jó szereplésre, esetleg az olimpiára való kijutásra. Ezért lehet, hogy rövidtávon egy tapasztalt, nemzetközi edző a megoldás, mellette mindenképpen egy magyar edzőpárossal. Természetesen nem muszáj így elindulni, de nem szeretném, hogy a magyar edző rögtön elveszítse a későbbi lehetőségét” – fogalmazott Mocsai Lajos, aki kifejtette, ha nem sikerülne jól a világverseny a magyar edzőnek, az presztízsveszteség lenne, és nehezebben kapna további feladatot.

 
Tíz kapitányjelölt, Sabaté esélyes, magyar is a stábban

„A másik lehetőség a Csoknyai István, Gyurka János páros egy olyan szakmai igazgatóval, akinek van világverseny-tapasztalata. Ezzel a párossal hosszú évekig együtt dolgoztam a Nemzeti Akadémián, Csoknyai István öt évig volt nagyon komoly segítőtársam Veszprémben. Olyan szakmai erő rejlik bennük, a védekezés területén, illetve a játékelméletben olyan szinten együtt vannak, hogy el tudják vinni a válogatottat. Viszont nem az én kompetenciám dönteni.”

Xavier Sabaté nevét többször is bedobták mint lehetséges és ideális jelöltét, vele kapcsolatban Mocsai azt jegyezte meg, hogy nem tudja, jelenlegi klubjától ki lehet-e kérni.

„Ez ne legyen az én felelősségem! Elmondtam, hogy két alternatíva van. Mindig is magyarember-párti voltam, ezt bátran vállalom. Egy szakmai igazgató és két ilyen komoly edzőkolléga meg tudja oldani a feladatot. Ha ez sikeres, akkor hosszú távon megtaláltuk azt a párost, amely erre alkalmas.”